ODVAŽAN SPOJ: pastelne nijanse u kombinaciji s crvenom u modernom stanu u Prištini

Idemo u Prištinu, u trosobni stan od 85 kvadrata koji je koloristički gledano, neuobičajen spoj pastelnih nijansi, crvene i ljubičaste. Pogledajte kako funkcioniraju zajedno sve ove boje!

 


Studio Muze potpisuje projekt uređenja trosobnog stana od 85 četvornih metara u Prištini. Riječ je o stanu koji je prilikom uređenja doživio neke preinake, između ostaloga u dnevnoj zoni koja je sada otvoren prostor.

Prije je kuhinja bila zatvorena zidom od dnevnog boravka a micanjem zida postala je jedna velika prostorija koja se sastoji od kuhinje, blagovaonice koja se nastavlja na nju te dnevnog boravka.

 

Foto: Studio Muza

Kako bi se prostor vizualno odvojio i zone se mogle jasno očitovati, kuhinja je odvojena od boravka i blagovanja uskim ormarom od poda do stropa koji stvara dojam stupa. S jedne strane je mini šank te se pruža lijepi pogled iz dnevnog boravka na kuhinju, i to onaj dio s kutnim prozorima, a s druge strane je blagovaonski stol sa stolicama.

Foto: Studio Muza

Pažnju u dnevnoj zoni plijene i detalji poput zidne police pored ulaznih vrata, kao i komoda na tv zidu, koja je, kao i većina namještaja, rađena po mjeri. Ostatak stana čine dvije sobe, hodnik te kupaonica i gostinjski toalet, a mi ćemo vam pokazati dnevnu zonu, jednu spavaću sobu te kupaonicu.

Foto: Studio Muza

Jedan od ciljeva adaptacije upravo je bio bolja organizacija stana, koja se i ostvarila spajanjem dnevnih prostorija, ali i konceptom spavaće sobe. Spavaonica nije velika, pa su arhitektice iz studija Muze dale sve od sebe kako bi maksimalno povećale prostor za pohranu. Tako je krevet s ormarom stavljen na podest, te je prostor između njih, odnosno njegova unutrašnjost pretvorena u skladišnji prostor.

Foto: Studio Muza

Kako bi se spremišni prostor otvorio, dovoljno je samo podići malu ručku u podu. Također, i prostor ispod kreveta iskorišten je za pohranu. Napravljene su dvije ladice koje se mogu otvoriti s bočne strane kreveta.

Foto: Studio Muza

Ostatak spavaće sobe čini dodatni garderobni ormar pored vrata te mali konzolni stol koji ima funkciju radnog prostora, ali i stolića za šminkanje.

Foto: Studio Muza

Osim ovih kreativnih rješenja za pohranu stvari u stanu, pažnju plijeni i odabir boja. Vlasnici su htjeli moderan i funkcionalan stan, ali da ima vedrinu i temperament. Stoga su dizajnerice odlučile na svijetlu neutralnu podlogu bijele, sive i bež kombinirati pastelne tonove sa žarko crvenom i ljubičastom.

Foto: Studio Muza

Umirijuće neutralne i pastelne čine savršen kontrast energičnoj crvenoj te ekstravagantnoj i kreativnoj ljubičastoj, koja je uglavnom prisutna na zavjesama u obje sobe. Tu je i zanimljiv odabir tepiha u tamno zelenim nijansama, koji donosi osvježenje ali i mali jungle štih. Sve ove boje nisu zagušile prostor zahvaljujući dovoljnoj količini prirodnog svjetla.

Foto: Studio Muza

 

Komentari