MODERNA, VEDRA I TOPLA OBITELJSKA OAZA: kuća koja uspješno spaja tradiciju i suvremeni dizajn

Adaptacija je staru obiteljsku kuću pretvorila u modernu i toplu obiteljsku oazu, s vrlo originalnim dizajnerskim rješenjima. Pored toga, prostor je postao povezaniji i dobio više svjetlosti

 

 

 

Predstavljamo vam najnoviji projekt studija Egue y Seta, adaptaciju obiteljske kuće od 160 četvornih metara u španjolskom gradu Sant Cugat del Vallès. Obnova kuće bila je temeljita i uključivala je pored novih podnih i zidnih obloga, spuštanje stropova i mnoge prostorne preinake, pa je bilo potrebno i rušenje zidova, stvaranje novih pregrada te nakon toga namještanje i dekoriranje.

 

Foto: Vicugo

Kuhinja je bila zasebna prostorija, dok se blagovaonica nalazila u velikom dnevnom boravku. Kako su prostorije jedna do druge, dizajneri su odlučili razbiti zid koji ih je dijelio, te napraviti novi kombinaciju zida i staklene površine s drvenim profilima koji su stvorili efekt malih prozorčića.

Na tome zidu je otvor kojim se uspostavlja direktna komunikacija s dnevnim boravkom i blagovaonicom. Vrata prema hodniku su također napravljena po ovom modelu, pa je hodnik dobio više prirodne svjetlosti.

Foto: Vicugo

Iz dnevnog boravka izlazi se na vrt s terasom, a gornja etaža nudi također izlaz na malu terasu. U prizemlju se još nalazi gostinjski toalet, a na prvoj etaži su velika radna soba koja služi i kao drugi dnevni boravak te dvije spavaonice – roditeljska i dječja.

Foto: Vicugo

Roditeljska spavaonica povezana je s garderobnim prostorom te kupaonicom koji ima jedan specijalni dodatak: stolić za šminkanje.

Većina namještaja rađena je po mjeri, kako bi se što bolje iskoristio prostor i sprovele zamisli dizajnera.

 

Komentari