Bezvremenski dom mlade dizajnerice: izgled koji će godinama biti zanimljiv i lijep

Dizajnerica Irina Vinevskaya napravila je ovaj stan za sebe, pa je u njemu implementirala sve ideje koje nije uspjela u projektima koje je radila za svoje klijente. Pogledajte rezultat!


 

Stan u novogradnji, površine 50 kvadrata, novi je dom mlade dizajnerice Irine Vineyskaye. Glavna ideje projekta je bila stvoriti moderan i zanimljiv stan koji ima notu bezvremenosti pa će dugo biti relevantan i neće dosaditi.

Zanimljivost ovoga interijera je da ga je dizajnerica uređivala za sebe. Namjera joj je bila u svome novome domu ostvariti maksimum svojih profesionalnih želja, ali u isto vrijeme stvoriti udoban interijer u kojem se može odmoriti od užurbanog života.

FOTO: OLGA ŠANGINA

Stan nema baš puno kvadrata, pa se u projektiranju dizajnerica morala pobrinuti za dovoljno skladišnog prostora. U hodniku je u ostavi organizirala garderobu, a dio odjeće osigurali su ormari u spavaćoj sobi. Budući da je ostavu podijelila na dva dijela, u drugome je napravila vešeraj u kome se iznad perilice nalazi sušilica rublja,

Dnevna zona sastoji se od kuhinje u maloj niši, blagovaonskog stola sa stolicama te dnevnog boravka. Kuhinjske fronte ponavljaju boju i teksturu parketa i imaju istu boju kao i unutarnja vrata – to čini prostor skladnijim i povezanijim.

FOTO: OLGA ŠANGINA

Dizajnerica voli moderne završne materijale, prirodno drvo, svijetle pločice, a njezin stan ima sve to. Ali budući da je prostor mali, glavni svijetli akcenti su napravljeni na podu (u kupaonici, hodniku i na balkonu), a zidovi su obojeni u mirnu i oku ugodnu svijetlu maslinastu boju.

FOTO: OLGA ŠANGINA

Ispostavilo se da je spavaća soba mala, oko 11 kvadratnih metara. Dizajnerica je za zidove i ormariće odabrala istu boju, a uzglavlje kreveta istaknula upečatljivim tapetama. Krevet je napravljen po narudžbi prema njezinim skicama.

Uzorak tapeta koji prekriva zid iza uzglavlja kreveta potpomognut je tekstilom: boje upotrijebljene u njoj prelijevaju se na ukrasne jastuke, zavjese i prekrivač.

FOTO: OLGA ŠANGINA

Najskuplji predmet za vlasnika stana nalazi se u hodniku. Djelo umjetnice Evgenije Voronove dizajneričin je portret s njezinom mačkom. Čini nam se da je on odredio shemu boja za interijer, zar ne?

 

Komentari