ŽIVOT U SVEGA 19 KVADRATA: oduševio nas je ovaj mali funkcionalni stančić

Malo viši strop od standardnog (u ovom slučaju 50 cm) daje puno više prozračnosti i mogućnosti da se poigramo tamnim bojama ili jakim uzorcima. Pored toga, nudi i priliku da se napravi dodatni prostor za spavanje ili odlaganje na galeriji

 

 


Francuski studio Neva interior Design potpisuje uređenje ovog stana od 19 kvadrata za najam u širem središtu Pariza. S obzirom na ograničeni budžet, stil uređenja kao i iskorištavanja prostora, stančić je idealan primjer kako opremiti male interijere za samce, studente, ali i apartmane na moru.

Foto: Agathe Tissier

Interijer odiše mladenačkim štihom i to je ono što ga činim idealnom inspiracijom za ove vrste interijera koje smo predložili. Pored toga, savršeno je funkcionalan i svaki centimetar je sjajno iskorišten.

Foto: Agathe Tissier

Stančić je prije adaptacije imao zaseban hodnik, a sada je taj zid srušen. On je omogućio stvaranje dojma veće površine i prozračnosti, ali i podizanja kreveta u vis, iznad samog ulaznog prostora. Do prostora galerije na kojem je krevet dolazi se ljestvama, a ispod nje se nalazi kupaonica. Preko puta kupaonice umjesto ugradbenog ormara stavljena je debela zavjesa iza koje se kriju vješalice i police za odjeću, obuću i ostale stvari.

Foto: Agathe Tissier

Centralna prostorija sastoji se od mini boravka sa trosjedom i policom za knjige, a u nastavku je kutak za blagovanje i kuhinja koja je djelomično zavučena u nišu.

 

Foto: Agathe Tissier

Veliki saveznik ovog malog i šarmantnog prostora su dugački prozori koji puštaju obilje svjetla u stan.

 

 

Komentari