Kad kuhinja i spavaća soba zamijene mjesta: idealno uređen dom od 44 m2

Predstavljamo vam mali dvosobni stan u Kijevu, u Ukrajini, čije uređenje potpisuje studio Polygon Design & Architecture. Ispunjene se želje vlasnika da kuhinja dobije više prirodne svjetlosti te novi sadržaj u stanu – radni kutak

 

 

Mali dvosobni stan u Kijevu dobio je zahvaljujući intervenciji studija Polygon Design & Architecture sasvim novi raspored, prilagođen potrebama njegova vlasnika. Riječ je interijeru sa samca koji je poželio da njegov novi dom ima kuhinju koja ima dotok prirodne svjetlosti.

Stari raspored nije to omogućavao budući da je kuhinja bila smještena u nišu bez vanjskih otvora te je vlasniku, mladom samcu koji se voli družiti s kuhačom, bila premalena. Stoga su dizajneri zamijenili mjesta kuhinji i spavaćoj sobi.

 

Foto: Polygon

Vlasniku je bilo bitno da se spavaonica bude zaseban dio u interijeru, pa je odijeljena staklenim vratima i dodatno skrivena iza ormara koji ga dijeli od hodnika. Cijeli spavaći dio prikladno je organiziran na podestu kako bi se prostor izdvojio i činio vizualno novu cjelinu.

Moderno uređena kuhinja sa šankom postala je veći prostor s obiljem prirodnog svjetla te se otvorila rušenjem zida prema boravku. To je bilo naročito bitno jer prostor opremljen tamnim nijansama sive, crne i drveta, što je bila želja vlasnika.

Foto: Polygon

Kako bi se dobio veći dojam prostornosti, srušena su vrata koja su dijelila hodnik od dnevne zone. Na ovaj način je i hodnik, iz kojeg se ulazi u dnevnu zonu te kupaonicu i koji sadrži ugradbeni ormar postao svjetliji i prozračniji.

Foto: Polygon

Još jedna želja vlasnika odnosila se na radni kutak, te su ga dizajneri osmislili iza sofe, što je vizualno odijelio prostor kuhinje od dnevnog boravka. Po potrebi, kada je veći broj gostiju na objedu, radni stol može poslužiti kao blagovaonski.

 

 

Komentari