MODERAN DOM OPLEMENJEN DRVETOM: idejno rješenje montažne kuće za sredovječni bračni par

Montažna kuća u unutrašnjosti Slovenije postala je novi dom bračnom paru, a prije useljenja vlasnici su angažirali tim Mirjane Mikulec za idejno rješenje

 

 

U malome mjestu u Sloveniji stariji bračni par pronašao je svoj novi dom. Odlučili su se za montažnu kuću površine oko 70 četvornih metara, a uređenje su povjerili studiju Mirjana Mikulec interijeri. Unutar prizemnice nalazi se velika dnevna zona s izlaskom na terasu, zatim spavaća soba s walk in garderobom, kupaonica te hodnik.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Specifičnost ove montaže kuće – pročelje i nosivi zidovi od drveta obloženi gipsanim pločama, definirala je i projekt unutarnjeg uređenja, barem što se tiče materijala i boja. Osnovna ideja je bila da se prožimaju unutarnji i vanjski prostor kako bi tvorili cjelinu. Na modernoj i neutralnoj podlozi koju čine siva i bijela, dodane su tople zemljane boje, prije svega bež, smeđa i pistacio zelena.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Klijentima se jako svidjela ideja da u moderni, gotovo minimalistički stil uređenja budu uneseni topliji materijali. Projekt je krenuo od kuhinje jednostavnih i ravnih linija s otokom, to je bila osnova na kojoj se onda osmišljavao dnevni boravak i blagovanje.

Kako bi se vizualno odijelile zone unutar dnevnog dijela interijera, predložena je dvostrana visoka etažna komoda koja je kombinacija staklenog regala i tv zida.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Veliki adut dnevne zone su dvije staklene stijene – jedna koja ju dijeli od hodnika i jedna vanjska, putem koje se izlazi na prostranu terasu. Ovaj prostor hodnika, dnevne zone i terase povezuju elegantni i trendi drveni paneli.

Spavaća soba vlasnika obogaćena je walk-in garderobom te dodatnim ležajem. Naime, desno od velikog kreveta napravljen je dječji krevet koji se većinu vremena nalazi sklopljen unutar komode odnosno zidne police. On služi kao ležaj unucima kada im dođu u posjet.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Prostor kupaonice je vrlo uzak što je studio Mirjane Mikulec iskoristio kao prednost te podijelio sobu na tri zone odijeljene zidovima – tuš kabinu, toalet te gospodarstveni blok odnosno mini vešeraj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari