STAN U PULI: građevinski radovi potrošili su većinu budžeta, pa su vlasnici obnavljali stari namještaj

Vodimo vas u “Blue Rhapsody”, dvosobni stan za jednokratni najam u Puli. Budući da su veliki dio budžeta “pojeli” građevinski radovi, kod opremanja vlasnici su morali biti jako kreativni

 

 

Dvosobni stan u Puli, u staroj zgradi s visokim stropovima, vlasnica Maja Jasika Cvek pretvorila je interijer za jednokratni najam, u suradnji s poslovnom partnericom Ninom Strmotić Vučetić. Budući da prostor nije bio desetinama godina obnavljan, bila je potrebna temeljita adaptacija.

Ona je uključivala potpuno saniranje zidova te nove instalacije struje i vode, zatim vanjsku stolariju i potpuno novu kupaonicu i kuhinju. Djelomično je stavljen novi parket, dok je u spavaćoj sobi postojeći saniran.

 

DOBRO ISKORIŠTENIH 45 KVADRATA U PULI: temeljitom adaptacijom do atraktivnog i ugodnog prostora za najam

Foto: Luka Pretegiani

Unutrašnja stolarija je obnovljena i pobojana u prekrasnu nijansu plave boje. A ona je odredila daljnji dekor stana – plavi kauč od baršuna te boju zida u spavaćoj sobi.

Pored plave, na bijelu bazu koja dominira stanom dodane su siva, zlatna i crna u vidu akcenata, i one, smatra vlasnica, odlično pristaju uz plavu. Dale su prostoru umirujući, decentan i pomalo otmjen i klasičan izgled.

Foto: Luka Pretegiani

Starim stvarima dali novi život

Posebnost stana su i mnogi redizajnirani elementi skupljeni sa svih strana. Naime, budući da su veliki dio budžeta “pojeli” građevinski radovi, kod opremanja su vlasnici morali biti jako kreativni.

“Krevet u sobi je zapravo stari krevet boje bukve kojem smo nadogradili uzglavlje i presvukli ga baršunom da dobije luksuzni izgled. U sobi su iznad kreveta postavljene štukature te je zid pobojan u nijansu plave boje , kao i plafon u hodniku. U kuhinji i dnevnom postavljene su rozete. Zlatni stol koji glumi noćni ormarić kupljen je u antikvarijatu”, otkriva vlasnica.

Foto: Luka Pretegiani

Fotelje kupljene za 100 kn

A prava senzacija su fotelje – njih je Maja Jasika Cvek pronašla u oglasniku i kupila za 100 kuna komad. Zatim ih je prebrusila, pobojala i presvukla u crni odnosno sivi baršun.

I komode u dnevnom boravku i spavaćoj sobi te stol u blagovaoni su kupljene preko oglasnika za 300 kn te je vitrina u sobi dobila funkciju ormara – skinuto je staklo te je postavljena zlatna šipka za vješanje odjeće. Stolić u boravku je vlasnica dobila na poklon i pobojali u zlatno, a donju policu zamijenila staklom.

Foto: Luka Pretegiani

Kuhinja bez gornjih ormarića

Sve to stanu je dalo autentičan, starinski štih. Tome su pripomogli još neki elementi poput podnih pločica u kupaonici, koje imaju istrošeni izgled te “metro” bijele pločice na zidu.

Kuhinja ima moderan koncept, bez gornjih ormarića.

“Moja želja je bila da kuhinja bude crna, te smo joj dodali mramornu ploču za radnu plohu i zlatne detalje poput slavine i ručkica. Boja na zidu je nanesena je posebnom tehnikom, za koju su majstori tražili dosta novaca pa sam je sama nanijela. Podovi koji se protežu kroz hodnik, kuhinju i dnevni su vinil, jer smo htjeli nešto otporno na vodu”, otkriva vlasnica.

Foto: Luka Pretegiani

Ostatke ukrasnih lajsni odnosno štukatura vlasnica nije bacila nego ih je pobojala u zlatno te postavila u kuhinju i hodnik te donji dio zida pobojala u sivo.

Stan ima i veliku terasu na kojoj je blagovaonski stol i longue kutak te je prava mala oaza u centru grada.

 

Komentari