MODERNA ŠUMSKA KOLIBA: neponovljivi šarm drveta, krzna i kože

Zavirite u prekrasnu vikendicu smještenu u Pirinejima. Dizajnerica Camen Caubet od kuće je napravila modernu inačicu šumske kolibe.

 


Udobna i topla drvena kuća u španjolskim Pirenejima nalazi se u dolini Aran. Dizajnerica interijera Carmen Caubet, kojoj su vlasnici povjerili uređenje i opremanje, htjela je od nje napraviti kuću sa šarmom tipične planinske kolibe, ali u modernom štihu koja ima sve potrebno za ugodan boravak.

Foto: Pepa Oromí

Izvana i iznutra obložena drvetom i ispunjena prirodnim teksturama, kuća je postala drugi dom obitelji koja u njoj može uživati u slobodno vrijeme, ali tijekom cijele godine zahvaljujući kaminu od obnovljenog drva koji grije veliki dnevni boravak na prvom katu.

Foto: Pepa Oromí

Za stvaranje velike dnevne prostorije u prizemlju uklonjena su dva stupa koji podupiru grede, čime je otvoren cijeli prostor koji se sastoji od kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka. Ovaj prostor zauzima cijelu prvu etažu uz dodatak gostinjskog toaleta.

Foto: Pepa Oromí

Na prvom katu koji je ustvari potkrovlje s velikim kosinama nalaze se dvije šarmantne spavaće sobe, od kojih je jedna s kupaonicom. Kosine daju dodatnu atmosferu topline i udobnog skrovišta, idealnog za miran san i opuštanje.

Foto: Pepa Oromí

Cijela je kuća, osim drvetom, opremljena udobnim tkaninama, idealnim za planinsko okruženje. Koža, umjetno krzno, pamuk i karirani uzorci u zemljanim nijansama koji zagrijavaju interijer u savršenom su skladu sa stilom kuće.

Komentari