Ljupka ženska oaza: novi dom od 30 kvadrata za modnu dizajnericu

Ruski Studio Juicy-hall dizajnirao je prozračan, lepršav i ženstven interijer za mladu stilisticu i dizajnericu odjeće. Tako je vlasnica ostvarila svoj dugogodišnji san da ima stan u kojem je svaki kutak uređen po njezinu guštu

 

 

Mlada vlasnica jednosobnog stana u Moskvi angažirala je studio Juicy-hall kako bi imala napokon stan po svojoj mjeri. Dizajnerice Darija Čapligina i Julia Pekker nastojale su ispuniti sve želje klijentice. Budući da ona često u svome stanu fotografira svoje kreacije, bilo je važno naći mjesto za pohranu aparature i odjeće, te kutak gdje će se to moći fotografirati. Istovremeno, došle su na ideju da ustvari čitav stan postane savršena kulisa na kojoj će se stvarati fotografske priče.

Stan je ustvari jedna prostorija – hodnik s ugradbenim ormarima služi i kao kuhinja te se na njih nastavlja centralni prostor – dnevna soba koja je ujedno i spavaća. Navečer se dnevni boravak pretvara u spavaću sobu zahvaljujući sofi na razvlačenje. Tako su se dva prostora spojila u jedan multifunkcionalni. Šank također ima dvije uloge: radni prostor kuhinje i trpezarijski stol.

U dizajnu interijera, arhitekti su sačuvali ciglu i oslikali je antracitnom bojom. Crni radijator na jednom od zidova pretvorio se iz uobičajenog, praktičnog elementa u stanu u naglašeni umjetnički objekt. Klasične letvice i ružičaste glazirane pločice s uzorkom koji oponaša učinak četkice daju unutrašnjosti lakoću i ženstvenu spontanost.

„Ovo je naše prvo iskustvo rada na tako malom prostoru i jedan od onih rijetkih projekata u kojima su se naša mišljenja s kupcem podudarala u svakom detalju. Ponosni smo što je bila zadovoljna obavljenim poslom, volimo sve u ovom projektu “, kažu dizajnerice Darija Čapligina i Julia Pekker.

 

Komentari