ŽIVOT U PLAVOM: dvosobni stan za mladoga samca koji voli glazbu i video igrice

Dizajnerica Daria Kolesova stvorila je moderan interijer za mladoga samca, ljubitelja moderne glazbe i video igrica koji rado organizira druženja u svome domu. Pogledajte kako izgleda stan nakon uređenja!

 

 


Vlasnik stana od 57 četvornih metara u novogradnji voli računalne igrice i modernu glazbu te druženja s prijateljima. U skladu s njegovim afinitetima te zahtjevima da stan bude moderan i jednostavan za održavanje, bez previše detalja, dizajnerica Daria Kolesova iz studija Geometra Group uredila je interijer.

Budući da je riječ o novogradnji, tlocrtni raspored stana nije se dirao: uski hodnik vodi prema kupaonici, toaletu te dvjema sobama – spavaćoj i dnevnoj, u koju su smještene i kuhinja s uskim dugim stolom za blagovanje.

“Vlasnik nije imao previše zahtjeva vezano uz uređenje. U razgovoru je istaknuo da mu se sviđa jednostavnost i moderan stil te da bi želio veliki TV prijemnik, udobnu sofi i mjesto za opremu za igrice, a izbor materijala, tekstura, boja kao i  namještaja prepustio je meni”, otkriva dizajnerica za Elle Decoration.

Foto: Sergej Golubev

Odabrana je smirena i elegantna kombinacija plave, crne, bijele i tirkizne koja se provlači kroz cijeli interijer kao i podovi s uzorkom kamena i drveta.

 “U uvjetima ne baš velike površine željela sam postići osjećaj prostranosti, pa je naglasak stavljen na jednostavne volumene i reducirane površine”, kaže dizajnerica te dodaje kako su grede na stropu bile nužne jer ih je diktirao sustav za gašenje požara te sustav klimatizacije skriven u njima.

Foto: Sergej Golubev

Dnevni boravak ima veliku staklenu stijenu i ugrađeno ogledalo pored nje. Zahvaljujući ovoj tehnici, soba izgleda veća i složenijeg oblika nego što zapravo jest. Središnji dio dnevne zone je kutna garnitura.

“U velikim prostorima samostojeći namještaj uvijek izgleda lijepo, ovdje sam htjela postići taj osjećaj”, kaže dizajnerica.

Foto: Sergej Golubev

Staklo i ogledalo nisu jedine zidne obloge koje plijene pažnju u interijeru. Pravo malo iznenađenje su pločice sa dinamičnim grafiti motivima u toaletu kao i dekoracija iznad sofe. Riječ je o fotografiji snimljenoj u poznatom muzeju Wynwood na otvorenom koju je dizajnerica snimila tijekom svoga putovanja u Miami.

Foto: Sergej Golubev

U spavaćoj sobi pozornost plijene također zidne obloge – paneli iza kreveta. Prema početnoj zamisli, trebali su biti tekstilni, no vlasnik nije želio dekoraciju koja će skupljati prašinu, pa je dizajnerica odlučila složiti mozaik od mdf panela.

 

Komentari