Moderan obiteljski stan u bojama prirode novi je dom mladoj tročlanoj obitelji

Vodimo vas u varšavsku četvrt Praga, u prekrasno uređen četverosobni obiteljski stan površine 94 kvadrata. Dizajnerica Alicja Podhajska-Godyń u uređenju se fokusirala na boje prirode, prije svega na umirujuću zelenu i toplu narančastu.

 


Vlasnici stana u varšavskoj novogradnji, obitelj s malim djetetom, angažirala je za uređenje dizajnericu Alicju Podhajski -Godyń iz Ładniej studija. Imali su nekoliko zahtjeva vezano iz raspored kao i stil uređenja i odabir boja u stanu od 94 kvadrata.

Kako se tijekom gradnje moglo intervenirati u raspored stana, to je i učinjeno. Stan se sastoji od tri spavaće sobe od kojih je jedna u ulozi radne, zatim dvije kupaonice, hodnika i otvorene dnevne zone.

Foto: Marcin Grabowiecki

Želeći stvoriti prostor koji u najvećoj mogućoj mjeri zadovoljava potrebe stanara, dizajnerica je odlučila promijeniti unutarnji raspored u odnosu na onaj koji je predložio investitor u projektu. Mala dječja spavaća soba povećana je na račun susjedne sobe. Na taj način je bilo moguće stvoriti prostor za poseban ormar.

Foto: Marcin Grabowiecki

Ulaz u jednu od kupaonica premješten je iz hodnika izravno u roditeljsku spavaću sobu, stvarajući udobnu i funkcionalnu privatnu zonu. Time se u prostoru hodnika mogao napraviti veliki garderobni ormar.

Foto: Marcin Grabowiecki

Prvotno su vlasnici željeli otok u kuhinjskom dijelu. Međutim, kako bi se zadržale proporcije i ergonomija, odustalo se od te ideje pa je kuhinja  konvencionalno odvojena dugim, ovalnim stolom od drva manga.

Foto: Marcin Grabowiecki

Kako vlasnici imaju puno knjiga, napravljena je velika polica za njih od gipskartonskih ploča u dnevnom boravku te u hodniku.

Stan je, prema zahtjevima vlasnika trebao biti jednostavan, praktičan, bez ikakvih ukrasa i previše ekstravagantnih rješenja. Isto tako i vintage elemente, što je postignuto uz pomoć bezvremenskih dodataka – elegantnih PH 5 lampi Louisa Poulsena kao i Mishell fotelje Notija. Ostali namještaj je iz salona i rađen po mjeri. Projekt se fokusirao na prirodne, bezvremenske materijale – drvo, granit i prirodne tkanine.

Foto: Marcin Grabowiecki

Budući da je interijer vrlo dobro osvijetljen, dizajnerica je uz osnovnu bijelu i crnu odabrala tamnozelenu u raznim nijansama te narančastu koja asocira na tenis, koji je vlasnicima omiljeni sport.

Foto: Marcin Grabowiecki
Komentari