DIVAN TAVANSKI DOM: penthouse u toplim tonovima i s panoramskim pogledom na grad

Predstavljamo vam stan koji nas je osvojio svojim uređenjem, odabirom toplih materijala i zemljanih nijansi a naročito pogledom na cijeli grad što se pruža s velike terase.

 

 


Uvijek iznova uvjerimo se kako potkrovlja imaju neporecivi šarm, naročito kada su znalački i originalno uređeni. Takav je upravo slučaj sa stanom u Göteborg u Švedskoj, koji se nalazi na posljednjem katu zgrade građene početkom 20-ih godina prošloga stoljeća.

 

 

 


Klasično dizajnirana zgrada imala je neiskorišteno potkrovlje koje su vlasnici pretvorili u atraktivan penthouse koji se prostire površinom cijele zgrade te ima dvije terase. Dok je na jednu terasu izlaz iz kupaonice, na drugu, znatno veću se izlazi iz dnevnog boravka te ona i funkcionira, kada vrijeme to dopušta, kao dnevni boravak na otvorenom. Osim što je prostrana i lijepo uređena, glavni adut ove terase je ipak panoramski pogled koji se pruža se nje.

Foto: Hemnet

Unutrašnjost penthousea sastoji se od velike dnevne zone koja ima čak dva dnevna boravka (jedan za druženje i drugi za gledanje tv-a),blagovaonicu i kuhinju, dvije spavaće sobe, hodnika, garderobe, gostinjskog toaleta i kupaonice.

 

Foto: Hemnet

Dnevna zona otvoreni je prostor koji djeluje vrlo atraktivno zahvaljujući ovakvom konceptu, ali i velikim vanjskim otvorima te stilu uređenja. Ovdje je kombinirano nekoliko stilova – od skandinavskog, preko industrijskog pa sve do rustike i klasike što je interijeru dalo posebnost.

Foto: Hemnet

Posebnost dnevnoj zoni dala je neobična staklena vitrina s crnim drvenim profilima, efektno ugrađena pod kosine zahvaljući stolaru koji ju je radio po mjeri.

Foto: Hemnet

Odabir toplih zemljanih tonova, prije svega smeđe, zelene i bež, kao i materijala poput drvenih podova i drvenih greda te kamina i opeke na zidu u dnevnom boravku dali su prostoru nevjerojatnu toplinu i ugodu.

Foto: Hemnet
Komentari