Uređenje stana u Samoboru: topao, ugodan i umirujući prostor inspiriran prirodom

Studio Mirjane Mikulec potpisuje uređenje stana u Samoboru, a kroz prostor inspiriran prirodom će nas provesti arhitektica Romana Musić koja je vodila projekt. Uživajte i inspirirajte se!

 

 


Vodimo vas u stan u manjoj stambenoj zgradi u Samoboru čija je površina 80 kvadrata. Stan se nalazi, kako nam je otkrila arhitektica Romana Musić, voditeljica projekta iz studija Mirjane Mikulec, u prizemlju i vrlo je jasno podijeljen u dvije zone. U jednoj je privatni, spavaći trakt, a u drugoj socijalni, dnevni dio.

“Velika kvaliteta ovoga dnevnog trakta je što je izduženog oblika i u njega smo mogli vrlo jasno rasporediti kuhinju, blagovaonu i dnevni boravak”, otkriva arhitektica te dodaje kako je ideja cijelog uređenja bila kroz razuman i pristupačan budžet napraviti što veću promjenu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Ništa od namještaja u ovom interijeru nije po mjeri, nego je to gotov komadni namještaj nabavljen po salonima, a kroz uređenje su provučeni zelena boja, drveni komadi namještaja i visilice od ratana.

“Veličina kuhinjskog prostora omogućila nam kuhinjski otok te da nema gornjih ormarića što je ispalo zgodno jer smo cijeli jedan zid obložili u malo odvažnije pločice koje vidimo i iz blagovaone i iz dnevnog boravka. Kuhinja je L oblika i uz jedan bočni zid smjestili smo visoki ormar koji u sebi sakriva i hladnja, i zamrzivač i pećnicu te jako puno skladišnog prostora”, ističe arhitektica.

Na kuhinju se nastavlja blagovaonica koja je u istom drvenom dekoru kao gornja površina kuhinjskog otoka, a na blagovaonicu dolazi dnevni boravak u kojem dominira kutna garnitura.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Dnevni boravak dovoljno je prostran da garnitura L oblika bude smještena u sredini tako da se oko nje može prolaziti i lijevo i desno. Vizualno je od blagovaone odijeljena drvenim policama za knjige”, otkriva Romana Musić.

Ostatak stana – spavaću sobu i kupaonicu pogledajte u našem video prilogu!

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

 

Komentari