PROFINJENO I MODERNO: neutralne tonove u dnevnom boravku oplemenilo je drvo

Police s rasvjetom, udobna kutna garnitura i ormari po mjeri bili su idealan odabir za klijente koji vole neutralne tonove. Pogledajte kako je tekao proces uređenja ovog dnevnog boravka.

 


Studio Mirjane Mikulec uredio je stan u novogradnji, a ovaj puta pokazat ćemo vam izgled dnevnog boravka. Klijenti nisu željeli velike zahvate pa se tako ništa od postojećih instalacija nije mijenjalo, a samim time niti raspored prostorija.

Prednost ovog dnevnog boravka je puno prirodne svjetlosti što se svakako uzelo u obzir prilikom projektiranja.

Dnevni boravak je dio otvorenog dnevnog prostora od gotovo 40 kvadrata. Zadaća je bila sam boravak smjestiti u dio na koji otpada 15-ak kvadrata.

Prije svega bilo je potrebno urediti zidove. Jedan, i to onaj na koji ide TV, obložen je tapetom, dok se ostatak obojio u bijelo.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Klijentima je predloženo nekoliko opcija što se tiče razmještaja komadnog namještaja. Iako je njihova želja bila u prostor smjestiti dva trosjeda, verzija s kutnom garniturom je ipak prevagnula.

Kutna garnitura je smještena s kutom prema zidu kako bise se otvorio dnevni boravak prema ostatku prostora. Tv zid je na vanjskom zidu stana, zbog toga da prilikom gledanja nema odbljeska svijetlosti u TV ekranu.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Tako je ostala otvorena komunikacija s ostatkom prostora i nije zatvoren pogled prema kuhinji i blagovaonici”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec.

“Kako nam osnovu čini relativno tamna, neutralna kombinacija boja i materijala, kontrast smo stvorili svjetlijim komadima namještaja. Tako je garnitura, kao najveći element u dnevnom boravku, svijetlo sive boje. Ovako se ujedno izbjegla monotonija prostor učinio vizualno svjetlijim i skladnijim”, dodaje.

Komentari