Brzi makeover by Emily Henderson: preuređenje dnevnog boravka i blagovanja koje potpisuje poznata dizajnerica

Iako je bio tek djelomičan, s ograničenim budžetom i vremenskim rokom, poznata američka dizajnerica interijera Emily Henderson ovaj makeover ističe kao jedan od najdražih. Nama se jako sviđa, a vjerujemo da će i vama biti poticaj da unesete promjene u svoj životni prostor

 

 


DNEVNI BORAVAK: prije i poslije

Dnevni boravak imao je sve potrebne sadržaje, ali je izgledao derutno i bezlično. Nedostajali su mu detalji te je vapio za preuređenjem ili barem malim osvježenjem. Emily Henderson odlučila je pomoći vlasnici Liz, samohranoj majci dvoje djece da obnovi ne samo svoj boravak, nego i blagovanje i radni prostor.

Foto: Style by Emily Henderson

Kutna garnitura bila je prepuna mrlja, baš kao i tepih, te je zbog toga cijeli prostor izgledao zapušteno i nimalo atraktivno.

Prostoru dnevnog boravka nedostajala je dodatna rasvjeta te malo življih boja.

Foto: Style by Emily Henderson

Klub stolić, usljed dugogodišnje uporabe bio je izgreban i djelovao je, bez ikakvih dekoracija, kao komad koji treba hitnu zamjenu.

Foto: Style by Emily Henderson

Prvi korak je bio obnavljanje zidova novim slojem bijele boje.

Kako budžet nije dopuštao nabavku nove kutne garniture, postojeća garnitura podvrgnuta je kemijskom čišćenju, dok je stari tepih zamijenjen novim.

Dnevni boravak dobio je i nekoliko novih manjih komada namještaja i detalja: nove rolo zavjese, klupu ispod prozora, klub stolić i mali stolić koji je polica za novu lampu. Tu je još jedna nova podna lampa koja osvjetljava prostor i u noćnim satima daje toplu atmosferu.

Foto: Style by Emily Henderson

I vintage komoda, koju je Emily pronašla na sajmu starih stvari novi je element u dnevnom boravku. Komoda je zamijenila prijašnju, te unijela više stila i topline u prostor.

Dvije velike bijele police doživjele su veliku inventuru: neke knjige i detalji su maknuti, sve je presloženo, a dodani su novi detalji poput kutija u koju su pohranjene sitnice koje su prije samo stvarale dojam nereda na policama.

Foto: Style by Emily Henderson

Veliko platno na zidu zamijenjeno je nečim puno osobnijim i šarmantnijim: crno-bijelim obiteljskim fotografijama koje su unijele i novu stilsku dimenziju u prostor. Ukrasni jastuci i dekice zaokružili su cijelu priču.

 


RADNI KUTAK: prije i poslije

U sklopu dnevnog boravka nalazi se, odmah pored ulaznih vrata, radni kutak. Bio je zatrpan stvarima nabacanim bez ikakvog reda na stol, police i komodu te stvarao još veći dojam neurednosti u dnevnom boravku.

Foto: Style by Emily Henderson

Kako nije riječ o velikoj površini, maknuti su postojeći tamni komadi namještaja koji su samo zagušivali i umanjivali prostor. Emily je stavila novi bijeli radni stol s ladičarima za slaganje dokumenata i ostalih stvari. Za pohranu je postavljen i bijeli uski ormar, a da prostor bude zanimljiviji, iznad radnog stola stavljene su dvije otvorene police i na njih detalji.

Foto: Style by Emily Henderson

 


BLAGOVAONICA: prije i poslije

Dnevni boravak vodi u blagovaonicu i kuhinju. Tapecirane plave stolice vapile su za obnovom tekstila, no Emily se odlučila na nove modele. Kombinirala je jednostavne crne stolice s tapeciranima u nježnoj pastelnoj nijansi plave.

Foto: Style by Emily Henderson

Umjesto starinskog ogledala stavljen je atraktivni trendi model okruglog oblika, s crnim okvirom.

Foto: Style by Emily Henderson

Prostor blagovanje dobio je napokon i tepih koji je znatno praktičniji i donosi toplinu i ugodu.

Foto: Style by Emily Henderson

 

 

 

 

Komentari