KUHINJA OD 7 KVADRATA: primjer savršeno iskorištenog prostora, klasike i elegancije

Kuhinja od 7 m2 koju vam predstavljamo školski je primjer savršeno iskorištenog prostora, klasike i elegancije. Odabrana je bezvremenska kombinacija dekora: bijelo, dekor drva i uzorak mramora, a uz pomoć namještaja po mjeri, prostor je maksimalno iskorišten.

 


Pred timom studija Mirjane Mikulec nedavno se našao novi zadatak, uređenje cijelog stana u novogradnji. Ovaj puta ćemo vam otkriti proces projektiranja i uređenja kuhinje  od 7 kvadrata.

Klijenti su imali nekoliko zahtjeva. Budući da je riječ o četveročlanoj obitelji, prioriteti su im bili dovoljno prostora za skladištenje i funkcionalnost. Što se tiče estetskog dijela, sviđa im se kombinacija više dekora, ali su željeli da i dalje sve bude nenametljivo, i s obzirom na to da se radi o otvorenom prostoru da sve bude skladno.

“U dogovoru sa vlasnicima odluka je pala na jednu bezvremensku kombinaciju dekora – bijelo, dekor drva i uzorak mramora. Što se rasporeda elemenata tiče, klasičnim gornjim i donjim elementima dodali smo i jedan visoki element koji će služiti kao prostor za skladištenje koji je ovoj obitelji nužan. Budući da je riječ o novogradnji, pri projektiranju smo se morali prilagoditi postojećim izvodima”, navodi dizajnerica Mikulec.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Pri finaliziranju dekora, odluka je pala za bijele na gornjim elementima jer je neutralnije i vizualno ne zatvara prostor. Donji elementi su materijal feelwood koji vjerno oponaša drvo i unosi toplinu, a radna ploča i zidna obloga su u dekoru mramora.

Usto, u finalnom izgledu promijenjeni su neki elementi u odnosu na idejno rješenje. Tako je umjesto klasične nape odluka pala na indukciju s integriranom napom, a pećnica se na zahtjev vlasnice iz visokog elementa preselila u otok. Također, klijenti su se kod finalizacije kuhinje predomislili oko izbora materijala, pa je stavljen laminam s nešto blažim uzorkom mramora.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Prostor za skladištenje maksimalno se iskoristio i mehanizmima za izvlačenje koji pomažu da se iskoristi svaki centimetar prostora, čak i onaj najnedostupniji.

“Ova kuhinja školski je primjer savršeno iskorištenog prostora, klasike i elegancije. Uz pomoć namještaja po mjeri, prostor je maksimalno iskorišten. Na najdužem dijelu kuhinje logično su smješteni gornji i donji elementi, a bočno frižider i visoki prostor za pohranu, ali i takozvana kristalijera koja služi za odlaganje najljepših komada posuđa, kuharica i slično”, zaključuje dizajnerica.

 

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Komentari