Kako je uz par zahvata nedovršena kuhinja mlade obitelji postala funkcionalna i privlačna

Novoj, modernoj bijeloj kuhinji nedostajalo je još nekoliko elemenata da bi bila potpuno funkcionalna. Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec rješio ovaj problem u svega nekoliko sati i uz ograničen budžet

 

 

Nedostatak zidne obloge i lajsni u kuhinji često predstavlja problem. Osim što kuhinja ne izgleda dovršeno i dovoljno estetski atraktivnom, zid se maže i ružno izgleda, a nerijetko se dogodi da tekućina curi iza elemenata i uništava ih. Upravo zbog toga je Jovana Topić prijavila svoju kuhinju naš nagradni natječaj Riješi moj problem i osvojila ga. Želja joj je bila imati zidne obloge te lajsne koje će zaštiti zid iznad radne plohe. Budući da je riječ o stanu u potkrovlju, gornji elementi nisu dolazili u obzir, pa je taj dio zjapio prazan i nedorečen.

“Kako je riječ o velikoj površini, odlučila sam se za keramiku. Osim što je jednostavna za održavanje, brojni uzorci ostavljaju nam razne mogućnosti pri definiranju cjelokupnog izgleda kuhinje”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec koja je sa svojim timom u nekoliko sati i s ograničenim budžetom osvježila kuhinju mlade obitelji i učinila je znatno funkcionalnijom.

 

 

PRIJE

 

Šarene, vesele azulejos pločice odabrane su u Bauhausu koji nudi velik izbor zidne, ali i podne keramike. Prije postavljanja pločica bilo je potrebno pripremiti zid kvarcnom impregnacijom. Nakon toga stavljeni su keramika i lajsne koji su potpuno promijenili izgled kuhinje.

“Kod azulejos motiva dobro je prije postavljanja na podu složiti pločice kako vam se u jednom nizu ne bi ponavljale boje i motivi”, savjetuje dizajnerica.

 Nadamo se da ćete u ovom primjeru pronaći inspiraciju za svoju kuhinju, a kako je tekao ovaj mini makeover pogledajte u video prilogu.

 

POSLIJE

Komentari