Što s vratima bez svrhe? Pogledajte kako smo riješili taj problem u jednoj kuhinji

Nemali broj domova ima upravo ovaj problem: barem jedna unutarnja vrata koja ukućanima ustvari ne trebaju jer nemaju ulogu pa im samo smetaju, a često i narušavaju estetiku prostora. Usto, taj dio mogao bi se iskoristiti na bolji način…

 

Stanovi u starim zgradama i kućama nerijetko imaju sobe s dvoja vrata – za to je prije svega zaslužan kružni koncept interijera. Osim što se u prostorije može ulaziti iz jedne u drugu sobu, u njih se isto tako može ulaziti s hodnika. No, suvremeni načini stanovanja ne trebaju takvu koncepciju prostora pa su novi životni prostori uglavnom osmišljeni s jednim vratima. Ali, često se pokaže da su i ta jedna vrata – ustvari nepotrebna.

Primjerice, to se događa kod kuhinja – u njih se može ući s dvije strane: iz hodnika, ali i dnevnog boravka odnosno blagovanja s obzirom na to da su ovi sadržaji uglavnom objedinjeni u jedan otvoreni prostor. Upravo takav slučaj je kod obitelji Matić iz Zagreba. Vlasnica Dijana Matić nezadovoljna je takvim stanjem zato što vrata koja s hodnika vode u kuhinju nemaju funkciju. Usto, stilom odnosno bojom vrata nimalo ne odgovaraju ostatku kuhinje te se vlasnica Dijana Matić odlučila prijaviti na nagradni natječaj Riješi moj problem.

Tim Mirjane Mikulec odlučio je skinuti vrata i gipsanim pločama zatvoriti taj ulaz koji je sada postao estetski vrlo atraktivan. Pogledajte u video prilogu kako je tekao cijeli proces zatvaranja zida i kako je osmišljen sa strane hodnika, odnosno kuhinje.

 

 

 

PRIJE

 

InDizajn

 

 

POSLIJE

 

InDizajn

 

Komentari