Ovaj konzolni stolić originalnog dizajna možete sami izraditi. Evo i kako!

Konzolni stolići sve su popularniji u interijerima, a za to postoji nekoliko dobrih razloga – imaju praktičnu ulogu, ne zauzimaju puno prostora a vrlo su atraktivni. Evo kako jedan malo drugačiji model konzole možete sami izraditi!

 


Mjesto za odlaganje stvari u ulaznom prostoru poželjno je i vrlo praktično. No, kada mjesta nema puno, kakav komad namještaja staviti koji bi zadovoljio ove potrebe? Predlažemo vam konzolni stolić na koji možete odložiti sitnice, ali i dekoracije da biste uljepšali ovaj dio stana. Konzolni stolići usto su vrlo popularni pa ćete tako unijeti dozu atraktivnosti u svoj dom!

Suradnica InDizajna, Antonia Antolović pokazat će vam kako konzolni stolić vrlo upečatljivog dizajna možete sami izraditi.

Konzola se radi od dvije daske i gotove ploče za stol. Veličinu dasaka birajte prema veličini ploče. Manja daska i ploča trebaju biti iste visine jer ćete od njih napraviti bazu konzole.

Prije izrade konzole sve elemente trebate prebrusiti kako biste zagladili neravnine.

Prije slaganja konzole, važno je odrediti poziciju elemenata. Okruglu dasku potrebno je smjestiti na sredinu da bi konzola bila stabilna.

Bazu konzole i ploču potrebno je učvrstiti drvenim tiplama i L profilom koji ćete staviti sa stražnje strane da ne bude vidljiv.

Kako biste bili sigurni u stabilnost drvene tiple, stavljajte ih na svakih nekoliko centimetara.

Konzolu obojite prema vlastitom ukusu. Odabrati možete jaku boju i u prostor unijeti akcentni komad ili onu koja će odgovarati ostatku interijera.

 

INDIZAJN / FOTO: MARKO CINDRIĆ

Komentari