FUNKCIONALNA ELEGANCIJA: savršena mala kuhinja dio je otvorenog prostora jednog zagrebačkog stana

Elegantne kuhinje su u trendu. Dobra strana ovoga trenda je što elegancija donosi i bezvremenski štih, tako da će biti atraktivne godinama. Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec osmislio jednu takvu kuhinju i inspirirajte se

 

 

U stanu od 50-ak četvornih metara Studio Mirjana Mikulec interijeri uredio je i kuhinju. Budući da se radi o prostoru otvorenog koncepta, valja pripaziti na cjelokupni dojam te zadovoljiti sve zahtjeve vlasnika koji su se prije svega odnosili na funkcionalnost i modernu eleganciju.

“Kuhinjski prostor zauzima 5 kvadrata. Tlocrt nam je dopustio da kuhinju postavimo na tri zida i ostavio nam dovoljno mjesta da se poigramo pozicijama elemenata. S obzirom da ne postoji odvojeno mjesto za blagovaonicu, prostor za objedovanje je dio kuhinje, djelomično nastavljen na radnu ploču.  Gornje elemente postavit ćemo na dva zida kako ne bi gušili prostor, a ostalo je dovoljno mjesta da visokim ormarom sakrijemo hladnjak bez da narušimo cjelokupni izgled”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec koncept prostora.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Željenom dojmu elegancije pomogle su površine u dekoru mramora, kombinacija svijetlih i tamnih ploha te visilice sa zlatnim dodacima, a da kuhinja bude maksimalno funkcionalna pomogao je namještaj po mjeri iz Elgrada.

Koji su materijali korišteni za izradu kuhinje te kako je tekao cijeli proces uređenja, saznajte u video prilogu!

Komentari