NAPOKON BOJE! Kako smo Marini osvježili dnevni boravak i učinili ga atraktivnim i modernim mjestom

Nagradni makeover ekipu InDizajna ovog je puta odveo istok našeg glavnog grada, točnije, u zagrebačku Dubravu. Gledateljica Marina pozvala je dizajnericu Mirjanu Mikulec i njezinu ekipu da joj pomognu u uređenju njezine dnevne sobe.

 


Marina Misir iz zagrebačke Dubrave prijavila se na nagradni natječaj Iznenadi me i osvojila ga. Marinu već duže muči izgled njezinog starinskog, nepotpunog i dotrajalog dnevnog boravka, pa je prostor vapio za preuređenjem.

Riječ je o dnevnom boravku u sklopu stana u obiteljskoj kući, a Marina bi htjela da se soba napokon uredi, kako je rekla ‘po njezinom ćefu’.

“U ovoj prostoriji mi se prije svega ne sviđa boja lamperije i htjela bi da je prisutna neka življa boja. I zato sam u pomoć pozvala Mirjanu Mikulec”, rekla je pred kamerama InDizajna vlasnica dodajući kako od makeovera očekuje iznenađenje koje će biti po njezinom ukusu.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

“Iako ovakve makeovere u pravilu odradimo u jednom danu, s obzirom na to da nas je čekalo puno posla i da je lamperija bila poseban izazov, morali smo radove podijeliti u dva dana. U prvom smo obojali lajsne i radijatore, a onda nas je čekala i lamperija. No, prije toga smo odabrali ono najvažnije, namještaj te definirali boju zidova”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec.

Prvi korak je bio maknuti postojeći namještaj iz sobe, a zatim se krenulo na uređenje zidova. Neki komadi namještaja su ipak zadržani, a naša Tonka ih je obojila i prilagodila novom uređenju. Paralelno s tim Dario je obojao lajsne, cijevi, radijatore i ulazna vrata pa je zatim, nakon sušenja, postavljena karniša i nova rasvjeta.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Idući korak bio je bojanje zidova – odlučeno je da jedan bude narančasti, a ostala tri bijela. Usput su promijenjene i utičnice, a odabrane su crne koje će se povezati s bojom lajsni i savršeno se uklopiti u novo uređenje.

I na koncu – uslijedilo je namještanje s komadima iz Meblo Tradea – kutnom garniturom, stolićima i tepihom.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

“Mislim da smo iskoristili puni potencijal ove dnevne sobe. Lamperija je zaista trebala osvježenje i sad je to potpuno druga priča. Namještaj koji nas je dočekao nije bio najsretnije rješenje, kako estetski, tako ni  funkcionalno. Novim namještajem dobili smo ne samo ljepši, nego i ugodniji prostor s više mjesta za sjedenje, druženje i uživanje, a s obzirom na veličinu sobe ovo je bilo najbolje mjesto za kutnu garnituru jer ne smeta prolasku”, rezimirala je za kraj dizajnerica.

 

Komentari