SVE JE STALO U 5 KVADRATA: jednostavna, funkcionalna i lijepa mala kuhinja

Pogledajte koje je materijale upotrijebio tim dizajnerice Mirjane Mikulec za kreiranje nevelike kuhinje po mjeri u zagrebačkoj novogradnji te čime je obložio zid umjesto standardne keramike…

 

 

 

Prostor ostavljen za kuhinju u trosobnom stanu u novogradnji i nije baš prevelik te iznosi samo pet četvornih metara. Sljedeći želje vlasnika da kuhinja izgleda jednostavno i bez puno detalja i boja, ali i nastojeći da se prostor što bolje iskoristi te da izgleda prostrano i prozračno, studio Mirjana Mikulec interijeri kreirao je kuhinju po mjeri. Pored toga, srušen je i dio zida između kuhinje i blagovanja kako se stvorila bolja komunikacija u dnevnoj zoni te kuhinja izgledala prostranije.

Dominiraju bijeli i sivi tonovi koji su tako povezali kuhinju s ostatkom dnevne zone, a od materijala su korišteni oni nove generacije – pet mat za fronte, a fenix za radnu površinu. Ono što je posebno zanimljivo i neobično kod odabira materijala jest što se dizajnerica odlučila za tapete s uzorkom betona kao zidne obloge između gornjih i donjih elemenata

 

 

Foto: Darko Mihalić

Kako bi one mogle odoljeti vlazi i toplini, preko njih je stavljeno prozirno kaljeno staklo, koje je osim praktične funkcije dalo novu estetsku dimenziju prostoru, a uzorak tapeta je ostao vidljiv. Malo sjaja i elegancije koje je donijelo staklo dobrodošlo je u minimalističku kuhinju ravnih linija i neutralnih tonova.  S druge strane, neutralne nijanse i jednostavan dizajn čine da kuhinja odolijeva trendovima te bude vizualno atraktivna godinama.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Koje su sve odlike ovih materijala od kojih je rađena kuhinja te zašto je pet mat idealan za vertikalne, ali ne i horizontalne površine, saznajte u video prilogu!

Komentari