APARTMAN NA MORU: Mirjana Mikulec donosi savjete te inspiraciju iz svog novog projekta

Zahvaljujući našem divnom moru, velik broj stanova na obali pretvorio se u apartmane za najam. Kako je ljeto ispred nas i jako puno vas razmišlja o renovaciji apartmana, u nastavku nudimo nekoliko osnovnih savjeta i bogatu inspiraciju!

 


“U uređenju apartmana krećemo prvo sa zidovima i podovima. Kad je riječ o apartmanima na moru, moj su prijedlog uvijek ili keramičke pločice ili mikrocement tzv. betonski pod. Prije svega zbog održavanja i vlage. Ako vas muči hladan dojam koji mogu ostavljati keramika i beton, razmislite o imitaciji drveta pa ste dobili 2 u 1. Što se tiče zidova – ako niste sretnici s kamenom kućom, moj je prijedlog bijelo. Ostavlja dojam čistog, prostranog, a i najlakše ga je održavati”, savjetuje dizajnerica Mirjana Mikulec.

Što se tiče namještaja, dizajnerica preporučuje da birate materijale otpornije na vodu, posebno ako je u blizini bazen. Tako, primjerice, pri odabiru blagovaonskih stolaca, treba voditi računa o tome da gosti mogu biti u kupaćim kostimima i da su poželjniji materijali plastika i imitacija ratana.

Screenshot InDizajn

U ovom apartmanu čije uređenje vam prikazujemo studio Mirjane Mikulec se odlučio za plastične crne stolce i stol u imitaciji drveta iz Lesnine.

“Osim njih, ova dva modela bili bi moji favoriti. Jednostavni za održavanje, a možete ih kombinirati i uz drvene i uz staklene ili metalne stolove jer su neutralni. A ako ste dovoljno hrabri, kombinirajte različite modele stolaca i stvorite jedinstven dojam”, otkriva dizajnerica.

Screenshot InDizajn

Kada je riječ o kuhinjama u apartmanima, vrijedi pravilo – što jednostavnije, to bolje. Rijetki imaju potrebu za dugim kuhanjem u vrućim ljetnim mjesecima, pa je dizajneričin savjet – ne gubite puno kvadrata na kuhinju.

Screenshot InDizajn

“Moja preporuka su vam gotove linijske kuhinje iz Lesnine. Ne zahtijevaju velike izdatke, a možete ih uklopiti na jednostavan način”, ističe dizajnerica te dodaje:

“Ono za što je potrebno izdvojiti malo više – svakako su kreveti i madraci. Gosti se žele odmoriti i naspavati, pa neka taj dio bude iznimno kvalitetan. Potrebno je također misliti i na posteljinu – da se što jednostavnije presvlači. Stoga se kod apartmana na moru uvijek odlučujemo na madrac koji je slobodan jer se na taj način više zrači i vrlo je jednostavno promijeniti plahte. U jednoj sobi odabrali smo upravo takve Lesninine modele, čija je dodatna prednost i to što se vrlo jednostavno spajaju u bračni krevet”, objašnjava dizajnerica.

Screenshot InDizajn

Kad ste jednom definirali sav namještaj, ostaju vam detalji. Što manje, to bolje, smatra dizajnerica. To ne znači da detalji nisu potrebni. Itekako su potrebni, samo moraju biti efektni, ali ne opterećivati one koji u prostoru borave.

Screenshot InDizajn

Ako imate u privatnom vlasništvu slike ili neke efektne komade koje mogu poslužiti kao dekoracija za zid, to je najbolja opcija.

 

Komentari