Fantastični trio: plava, žuta i drvo u malom dvosobnom stanu

Dvosobni stan za najam, površine 48 četvornih metara pokazuje kako kombinacija materijala i boja stvara sjajnu sinergiju – plava je unijela smirenost i eleganciju, žuta obilje svjetlosti i dašak glamura, a drvo i baršun dali su prostoru toplinu i atmosferu doma

 

 

Ruska dizajnerica Uliana Skaptsova za Qasabo Living Spaces, agenciju koja se bavi prodajom i najmom nekretnina, uredila je mali dvosobni stan za jednokratni najam u Sankt Peterburgu. Interijer od 49 četvornih metara nalazi se u novogradnji te je u uređenju dizajnerica imala odriješene ruke, ali i ograničen budžet. Iako tako na prvi pogled ne izgleda, stan je opremljen vrlo povoljnim komadima namještaja, a onaj dio koji je rađen po mjeri također je rađen od jednostavnih i povoljnijih materijala.

Investitori su htjeli prozračan i moderan stan koji odaje dojam suvremenosti, ali i raskoši i elegancije. Jedan od zahtjeva bio je da materijali budu otporni ali ne i preosjetljivi te da se lako mogu zamijeniti u dogledno vrijeme te da stil uređenja bude aktualan godinama. Tako jer primjerice dizajnerica koristila laminat umjesto parketa kao i plastične i od akrilika površine umjesto prirodnog drveta.

 

Foto: Ekaterina Titenko

 

Stan je usto trebao biti maksimalno funkcionalan i jednostavan u uređenju te s elementima koji će ga činiti domom, kako bi se gosti što ugodnije osjećali i ne bi imali dojam da su u unajmljenim stanu. Dizajnerica je prostor još više povezala i učinila praktičnijim mičući vrata s dnevne zone, koja se tako otvorila prema hodniku. Dodatno je ulazni prostor u dnevnu zonu veći zahvaljujući rušenju ostatka zida, no plavi okvir odjelujue vizualno te dvije zone.

Pored dnevne zone koja objedinjuje kuhinju, blagovanje i boravak s izlazom na balkon, stan se sastoji od spavaće sobe, kupaonice i hodnika. Spavaća soba pregrađena je kako bi se dobio garderobni prostor zanimljiva nepravilnog oblika.

 

 

 

Komentari