Prava seoska ljepotica: kuća za odmor u unutrašnjosti Istre prepuna je dobrog stila i tople atmosfere

U istarkom selu Čabrunići, u općini Svetvinčenat, svega 20-ak minuta vožnje od mora, nalazi se prekrasna Vila Stancija. Zavirite u njezin sjajno uređen interijer iza kojega stoji dizajner Boris Ružić

 


Unutrašnjost Istre ne prestaje oduševljavati svojim vilama. Ovoga puta InDizajn tim zaputio se selo Čabruniće, samo 20 minuta vožnje od obale. Tamo se na manju od 10 600 kvadrata smjestila Vila Stancija za čije uređenje je bio zadužen dizajner interijera Boris Ružić.

“Vila Stancija prostire se na 245 kvadrata, a može ugostiti 12 ljudi. Podijeljena je u tri etaže i nekoliko razina, a sadrži pet spavaćih soba, šest kupaonica, dva dnevna boravka, kuhinju i blagovaonicu. Da bi boravak u vili bio što ugodniji tu su sauna, jacuzzi, teretana i igraonica koji se nalaze podrumskim prostorijama. Glavni dio kuće je naravno dnevni dio koji je vrlo prostran i podijeljen u nekoliko zona. Centralno su glavna blagovaonica i dnevni boravak, dok se na istoj etaži nalazi jedan manji, odvojeni boravak kao i manje mjesto za blagovanje”, otkrila nam je Martina Požgajec iz agencije My Istria.

Foto: My Istria

Budući da je cijelo imanje tradicionalnog izgleda, pri uređenju unutrašnjosti vodilo se istom idejom. Kombinacijom vintage komada namještaja i onim suvremenim stvoren je zanimljiv izgled koji odiše udobnošću. Igra toplog i hladnog u dnevnom dijelu očituje se u kontrastu neutralnih hladnih tonova zidova i keramičke podne obloge nasuprot otvorenim gredama i drvenim komadima namještaja.

S obzirom na dominantne elemente u prostoru, dekoracije su vrlo promišljene i  svedene na minimum baš kao i rasvjetna tijela. Prema spavaćem dijelu koji se nalazi na katu, vodi otvoreno kameno stubište. Spavaće sobe uređene su kao i ostatak kuće, a to je pomno promišljena kombinacija klasičnog i suvremenog.

Foto: My Istria

“Puno pozornosti pridano je i vanjskom uređenju. U prostranom vrtu tako se nalazi bazen od 60 kvadrata s popratnom kućicom, vanjska kuhinja, mjesto za roštilj i blagovaonica na otvorenom. Naravno, uređenje slijedi stil cijelog imanja. Osim dijela za opuštanje, u vanjskom dijelu nalazi se park za djecu kao i bočališt”, zaključuje Martina Požgajec.

 

Komentari