ISKORAK U VRT: proširenje obiteljske kuće donijelo je više prostora ali i svjetla

Krenite s nama u obilazak ovog proširenog suvremenog doma na jugu Engleske! Obitelj je potpuno preuredila njezin unutrašnji izgled te ga prilagodila modernom dizajnu i svojim potrebama.

 

 

Budući vlasnici samostojeće katnice u engleskoj pokrajini Hertfordshire prepoznali su potencijal kuće, a na prvu ih je osvojio sjajan položaj te mogućnost proširenja s vrtne strane. Prekrasan stražnji vrt tako se smanjio na račun proširenja dnevne zone – dobila se veća dnevna zona, koju čine kuhinja, blagovanje i boravak. Stare kuće nerijetko naime imaju zasebne prostorije kuhinje i dnevnog boravka koje k tome nisu pretjerano velike kvadrature. Iskorakom u vrt one su se povezale u otvoren prostor, postale veće i tako se stvorio prostor i za blagovaonicu.

Foto: Colin Poole

Proširenje je omogućilo velike vanjske otvore te time i više svjetla i prozračniji dojam u prizemlju, ali i dodatnu kupaonicu i sobu na katu, tako da sada oboje djece imaju svoje vlastite sobe te kupaonicu. U prizemlju se, pored velike dnevne zone i gostinjskog toaleta nalazi još i garaža, a na gornoj etaži su dvije kupaonice i tri sobe – jedna roditeljska i dvije dječje.

 

Foto: Colin Poole

Uređenje je inspirirano klasikom te skandinavskim stilom, s namjerom da se stvori moderan, ugodan i miran prostor u kojem će uživati cijela obitelj. Tome je uvelike doprinio odabir boja – sive, bijele i duboke, tamnozelene nijanse koja nimalo ne opterećuje prostor, nego unosi smirenost i povezuje interijer sa zelenilom u vrtu i cijeloj okućnici.

 

Izvor: Ideal Home

Komentari