Eklektičan dom prevoditeljice i influencerice Dore: zavirite u svježe adaptiran stan na zapadu Zagreba

Prevoditeljica i influenserica Dora Martinović, otvorila nam je vrata svoga životnog prostora. Riječ je o stanu u kojem je odrastao njezin suprug, a koji su adaptacijom pretvorili u svoj dom iz snova.

 

 


U prilogu Dizajnerski prostori Mirjana Mikulec odvela nas je u stan prevoditeljice i influenserice Dore Martinović, a sada ga možete vidjeti i na našem portalu u obliku video zapisa i foto materijala.

Dore Martinović stan je uredila u suradnji sa svojom prijateljicom, arhitekticom Tinom Biloglav i tako provela svoje želje u stvarnost. Riječ je o stanu u zapadnom dijelu Zagreba, u kojem je odrastao njen suprug. Pogledajte kako je Dora uspjela potpunom adaptacijom stvoriti svoj dom iz snova!

 

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

“Ono što mi je posebno drago što je ovo stan u kojem je moj suprug odrastao. Stan nikada nije bio obnavljan do sada tako da nas je zaista čekao veliki posao. Lijepo mi je što još uvijek možemo vidjeti neke dijelove stana koje smo zadržali kao što su primjerice cijevi i stari radijatori”, navodi Dora.

InDIzajn / Foto: Marko Cindrić

“Stan ima 78 kvadrata i što se tiče samog tlocrta nismo imali velike intervencije. Jedno što smo mijenjali jest micanje zida između kuhinje i dnevnog boravka. Tako smo, s obzirom na poziciju kuhinjskog otoka, htjeli zadržati memoriju toga prostora”, ističe arhitektica Tina Biloglav dodajući kako je vlasnica Dora imala vrlo jasne zamisli i ideje o izgledu doma.

Primjerice, vlasnica je željela eklektičan stil u kojem će biti i industrijskih elemenata, crnu kuhinju te upečatljiv uzorak mramora na radnoj plohi kuhinjskog otoka.

InDIzajn / Foto: Marko Cindrić

“Budući da nisam osoba koja voli pretjerane ženskaste boje, htjela sam da bude puno kože i puno drva. Htjela sam i da antracit siva bude zastupljena, kao i cement ali sa lijepim finesama i detaljima, kako ne bi ispalo sve baš ‘rough’. Moja prijateljica Tina je dosta brzo pokopčala što želim, i mislim da smo bile savršen spoj u tome i da smo napravile dobar posao”, otkriva vlasnica kojoj je jedan od najdražih kutaka doma upravo veliki ugradbeni ormar od ratana, rađen po mjeri.

Kako izgleda ormar kao i ostatak doma, pogledajte u video prilogu!

InDIzajn / Foto: Marko Cindrić

Komentari