Zavirite u moderni mali apartman u Zadru koji je čitateljica sama uredila

Svoj hobi, praćenje emisija i magazina o uređenju interijera, čitateljica Marija imala je priliku iskazati i na vrlo konkretan način: uređenjem apartmana za najam u Zadru. Zavirite u ovaj lijep prostor koji odiše elegancijom i luksuzom

 

 

Stan u zadarskoj novogradnji od 40 četvornih metara vlasnici su namijenili za turistički najam te su htjeli da njegovo uređenje bude usmjereno tako: sa samo osnovnim namještajem, bez puno ormara i skladišnog prostora te detalja. Čitateljici Mariji, kojoj su vlasnici povjerili uređenje cilj je bio stvoriti moderan interijer koji odiše luksuzom, elegancijom i u kojem se lako opustiti. Ova strastvena ljubiteljica interijera sama je osmislila i uredila stan – od odabira podnih i zidnih obloga, sanitarija pa sve do namještaja i detalja. Također, namjera je bila maksimalno iskoristiti i pogled koji se pruža s balkona – na zelenilo. dobar dio grada i more.

 

Foto: Privatni arhiv

Površina balkona od osam četvornih metara pretvorila se u mini dnevni boravak i blagovanje na kojem se može uživati tijekom cijeloga dana – ispijati prva jutarnja kava, objedovati, družiti do kasno u noć, uživati u prekrasnom pogledu i izležavati na ležaljkama. “Posebnost je što iz ležećeg položaja imate prekrasan pogled na more budući da je ograda staklena pa ne zaklanja pogled”, ističe Marija.

 

Foto: Privatni arhiv

Iako ima svega 40 kvadrata i sastoji se od dnevnog boravka, blagovanja i kuhinje koji tvore open space te spavaće sobe i kupaonice, stan zahvaljujući odabiru svijetlih boja i unošenju samo nužnih komada namještaja djeluje veći nego što jest. Odabrani su komadi koji su idealni za prostore manje kvadrature: okrugli stol u dnevnoj zoni, prozirne i transparentne stolice, stolići i komode sa staklenim površinama koji stvaraju efektnu refleksiju, kutna garnitura… Usto, biran je multifunkcionalni namještaj koji se može prilagođavati prostoru…

 

Foto: Privatni arhiv

“U kutnoj garnituri u spremniku se nalazi i nadmadrac koji je postavi na razvučeni ležaj tako da je spavanje udobno kao na pravom krevetu. U spavaćoj sobi namještaj je rađen po mjeri po mojim uputama kao i krevet koji je od bračnog kreveta po potrebi može razdvojiti te pretvoriti u dva ležaja za po jednu osobu. “, otkriva Marija.

 

Foto: Privatni arhiv

Prostor je u cijelom apartmanu maksimalno iskorišten te su neki sadržaji posve sakriveni kako ne bi stvarali zagušenost u ionako malom interijeru. U kupaonici, u kojoj je namještaj također rađen po mjeri po Marijinim nacrtima i uputama, nalazi se ormar u kojem je sakrivena perilica rublja i bojler te koš za prljavo rublje kao i sredstva za čišćenje. Iznad umivaonika iza cijelog ogledala se nalaze police što je zgodno jer ima puno mjesta za odlaganje. Ulaz je iskorišten kao skladišni prostor. Ormar na ulazu je rađen po mjeri te sakriva dasku za peglanje, sef, usisavač, police za cipele i vješalice za kapute.

Komentari