MALI STAN ZA NAJAM: sjajne ideje kojima je iskorišten svaki centimetar

Apartman za kratkoročni najam nalazi se u središtu Madrida i izvrstan je primjer kako se može opremiti mali prostor koji ima visoki strop. Savršena inspiracija za uređenje studentskog stana, apartmana ili vikendice!

 


Arhitekt Luis Jaugilar i stilistica Paula Balboa stoje iza projekta uređenja ove male garsonijere u prizemlju stare zgrade, koja je adatpacijom prenamijenjena u prostor za najam. Nekoć davno ovo je bio prostor ostave, otuda kameni stupovi koje je arhitekt dobro iskoristio prilikom adaptacije.

 

Foto: David Ballester

Dobra pozicija bila, malo kvadrata i visoki strop bili su super aduti kojima se mogu privući turisti pa je stan i uređen u tom smjeru. U njemu nema previše prostora za skladištenje, kuhinja je minijaturna, kao i kupaonica, dok je ležaj na mezaninu sasvim pristojne veličine, kako bi garantirao malo privatnosti i dobar odmor.

 

Foto: David Ballester

Svi elementi su vrlo dobro raspoređeni, što nije bilo jednostavno s obzirom na površinu od 23 četvorna metara, s dodatkom prostora za spavanje koji zauzima 5 kvadrata, a koji je omogućen podizanjem polukata odnosno mezanina. U prostor ispod ležaja smjestile su se kupaonica i kuhinja, povezane prozorom koji daje osjećaj prostornosti. Ostatak povezanog prostora čini mini dnevni boravak s dvosjedom, stolićem i stolicama za blagovanje.

Foto: David Ballester

Mala kvadratura očito nije bila prepreka za stvaranje funkcionalnog, ugodnog i nimalo pretrpanog prostora. Tu su i brojni detalji koji stan čine atraktivnim i donose atmosferu doma. Karakter interijeru daju i drvene grede koje su na vrhu ostavljene u prirodnoj boji drveta, dok je ostatak pobojan u bijelo. Pod je obložen mikrocementom, a izabran je praktičan, višenamjenski namještaj jednostavnog volumena, koji se lako može premještati.

Foto: David Ballester

Prostor je zbog svoje skučenosti opremljen svijetlim, neutralnim nijansama bijele i sive, a kao akcenti ubačene su crna i drvo.

 

Komentari