Spajanjem dva manja stana dobio se moderan obiteljski dom s dvije spavaće sobe

Skupljate ideje za svoj novi dom, za koji biste željeli da ima moderan i funkcionalan dizajn, ali i da u njemu ima boja? Nadahnite se idejnim rješenjem trosobnog stana u novogradnji, budućeg doma mladoga samca

 


Kada su stanovi u novogoradnji u pitanju, njihovi vlasnici u pravilu stavljaju manje zahtjeva pred arhitekte i dizajnere. Vlasnici biraju stan prema svojim aktualnim željama i potrebama, pa je zadovoljstvo rasporedom veće. Pored toga, mogu često tijekom gradnje utjecati na izbor podnih i zidnih obloga kao i sanitarija, a ponekad investitor dopusti i sitne prostorne preinake.

Foto: Om Design

No, ponekad se tijekom gradnje i osmišljavanja uređenja javljaju nove ideje. Upravo to se dogodilo mladom vlasniku dvosobnog stana, koji je u razgovoru s investitorom shvatio da se pored njega nalazi mali jednosobni stan, koji je također odlučio kupiti i spojiti u jedan kako bi imao životni prostor dovoljan za potrebe zasnivanja obitelji.

Tako je od početnog prostora od 55 četvornih metara, spajanjem susjednog stana, dobio dom od 90 kvadrata. Kako bi sve bilo izvedeno na najbolji način, vlasnik jer angažirao studio Om Design.

 

Foto: Om Design

Foto: Om Design

 

Prije uređenja, bila je potrebn intervencija spajanja stanova i male izmjene. U prostoru dvosobnog stana sada je organizirana prostrana kuhinja s dnevnom sobom, predsobljem, kupaonica za goste kao i radna soba koja će u budućnosti postati dječja. U dijelu gdje je bio jednosobni stan nalazi se spavaća soba koja je sada povezana s garderobom, prvotno namijenjenom za kuhinju i blagovanje.

 

Foto: Om Design

Ostatak stana čini velika kupaonica te skladišni prostor i vešeraj u hodniku. Dizajneri su ostavili mogućnost da garderobni prostor, budući da je spavaća soba dovoljno velika da u nju stanu ormari i da garderoba ima prozor, prostor s ormarima pretvori u dodatnu spavaću ili radnu sobu, kako se već ukaže potreba. Veliki ulazni prostor u stan također je iskorišten za ormare, što olakšava pretvaranje garderobe u jednu od soba.

 

Foto: Om Design

Dnevni prostor sjajno je koncipiran, naročito dio u kojem su kuhinjski otok i blagovaonski stol povezani u cjelinu, a vizualno se razdvajaju različitim materijalima od kojih su rađeni. Drugi sjajan segment su prozori koji su postali klupice za sjedenje.

Foto: Om Design

Prostor je, kao i ostatak stana, uređen vrlo jednostavno, funkcionalno i moderno, u kombinaciji neutralne podloge i pastelnih nijansi, uz dodatak koral narančaste, koju mnogi zovu i bojom lososa. Ova topla, ugodna i upečatljiva nijansa provlači se cijelim interijerom.

Komentari