KUĆICA OD 22 KVADRATA: moderni maleni dom u kojem ništa ne nedostaje

Malene kamp kućice na kotačima nikoga ne ostavljaju ravnodušnima, pa čak ni one koji ne mogu zamisliti život u tako malo kvadrata. A ova koju vam predstavljamo ih ima svega 22!

 


Mladi američki arhitekt Cam Chafee specijalizirao se za projektiranje i izradu kontejnerskih i mobilnih mini kuća te je stekao veliku popularnost poklonika ovakvih nastambi. Neke od njih trajno su naselili njihovi novi vlasnici, a nekima kućica služi kao privremeni dom u kojem provode vikende i godišnje odmore.

Nova kućica koju je Cam projektirao može poslužiti za obje opcije, budući da ima sve potrebno za stalan život. Lako funkcionira i kao kamp kućica budući da je na kotačima, pa ju možete seliti gdje god želite. Super dodatak je i podest ispred kuće na kojem se smjestila terasa – na njoj se za lijepog vremena može boraviti cijeli dan, ali i tijekom večeri.

Foto: Tiny House Marketplace

Interijer kuće s drvenom konstrukcijom, unatoč maloj površini od svega 22 četvorna metra djeluje znatno prostranije, prije svega zahvaljujući dobro isplaniranom rasporedu, strateški postavljenim prozorima i visokom stropu.

Jedna strana kućice ima velike prozore kako bi se maksimalno iskoristio pogled i omogućilo prirodno svjetlo, dok je druga strana više privatna. Tamna vanjska strana otvara se prema toploj i svijetloj unutrašnjosti u kojoj dominira drvo.

Foto: Tiny House Marketplace

Kućica sadrži sve potrebno za normalan život – kuhinju, mini boravak, kupaonicu, spavaonicu na galeriji te dosta mjesta za pohranu. Za kuću ove veličine, kuhinja je prilično velika te formirana u obliku slova U. Ovaj oblik inače je teško izvediv u mobilnim i kontejnerskim kućama.

Foto: Tiny House Marketplace

Ovakva kuhinja nudi mogućnost i konzumiranja obroka i okupljanje oko šanka, a mini boravak ima dovoljno mjesta za sjedenje. Lijep suvremeni dekor je u drvu i plavoj boji, a spavaća soba na katu ima površinu u koju je stao veliki bračni krevet.

Foto: Tiny House Marketplace

 

Komentari