OČARAVAJUĆA JEDNOSTAVNOST: dom pod kosim krovom za četveročlanu obitelj iz Osijeka

Paulina i Darko i njihove kćeri Anabela i Leonie svoj novi dom pronašli su u potkrovlju jedne secesijske zgrade te ga vrlo lijepo i ukusno uredili unatoč ograničenom budžetu

 

 

 

Pravi mali skandinavski raj, prvi je dojam nakon što smo zavirili u dom četveročlane obitelji Šunjić. Paulina, Darko, Anabela i Leonie žive u potkrovlju jedne secesijske zgrade u Osijeku, a prostor površine 85 četvornih metara polako uređuju, kako im budžet dopušta.

Za sada su uređeni dnevni boravak s blagovaonicom, dvije spavaonice te hodnik, a na red još čekaju kuhinja i kupaonica. Također, u planu su i nove pločice u hodniku.

Foto: Privatni arhiv

Za uređenje je zaslužna Paulina, koja voli interijere te kadrove svoga doma objavljuje na instagramu na profilu @le_papillonpetit.

“Stan smo kupili prije godinu dana i uređujemo ga malo-pomalo sa svojim skromnim budžetom, pa je potrajalo. Ali, koncept je vidljiv – prirodni materijali, boja drveta u kombinaciji s bijelom, minimalizam i jednostavnost“, otkriva Paulina.

Foto: Privatni arhiv

Iako je zgrada stara i stan se nalazi u potkrovlju, vlasnici su imali sreće jer neki dijelovi imaju veliki visinu stropa, te je sam prostor pretvoren u stambeni prije 10-ak godina, što znači da renovacija podova, zidova i instalacija nije bila potrebna.

Kombinacija visokih i niskih stropova te vidljivih greda čini ga iznimno prozračnim i atraktivnim, ali i ugodnim za život.

Jedina izmjena je bilo pomicanje stropne rasvjete u dnevnoj i spavaćoj sobi, kako bi bila prilagođena potrebama vlasnika. Zidovi su dobili novu boju, a svaka prostorija i namještaj, koji je inspiriran skandinavskim stilom.

Foto: Privatni arhiv

Dodatnu atrakciju u prostoru čini bijeli klavir, kojeg svira starija kćer Anabela. Na naš upit zašto trosjed u boravku nije orijentiran prema TV-u, Paulina odgovara kako je kod njih ovaj uređaj vrlo sporedna stvar:

“TV-a bi u našem domu moglo i ne biti koliko ga koristimo!”

No, zato cvijeća, i to svježeg u vazi, otkrila nam je vlasnica, uvijek mora biti. Kao i postera koji su u ovom domu vrlo važna dekoracija, koja je doprinijela prozračnom, razigranom dojmu i pojačala inspiraciju skandinavskim dizajnom.

Foto: Privatni arhiv

“Većina ih je rad hrvatskih ilustratorica (Klasja Habjan, Lara Žigić, Kaja Kajfež), a stigli su nam iz radionice Dilemma Posters iza koje stoji Osječanka Ema Juretić… U dječjoj je sobi još i Little Otja poster, Desenio je figurativni poster iznad klavira, a tu je još i Pod Ovim Nebom Print poster koji nam je stigao iz BiH”, kaže Paulina.

 

Komentari