MODERNA OAZA ELEGANCIJE I CHICA: pretvaranje starog dvosobnog stana u trosobni

Kombinacija modernog dizajna u starinskim prostorima s visokim stropovima i velikim otvorima može biti vrlo uspješna i šarmantna. U to se možete uvjeriti na primjeru dvosobnog stana koji je nakon adaptacije postao trosobni

 

 

Stanovi u starim zgradama s visokim stropovima, štukaturama, velikim otvorima te drvenim podovima dizajnerima su vrlo atraktivni i zanimljivi za uređenje jer pružaju mnoge izazove. No, jedan od nedostataka u većini takvih prostora jest nelogičan raspored koji ne odgovara današnjem načinu života. Primjerice, kuhinje ne samo da su zasebne prostorije nego na suprotnoj strani interijera od dnevnog boravka ili blagovaonice.

Sobe su nerijetko povezane vratima i to je jedini put do njih. Isto tako, spavaće sobe su iste ili čak veće površine od onih namijenjenih dnevnoj sobi, a na balkone (ako uopće postoje) se izlazi iz kuhinje ili spavaonice.

 

Jedan od tih problema imao je i stan koji vam predstavljamo, čija gradnja datira iz 1910. Kuhinja je bila zasebna prostorija, a kvadratura od 65 četvornih metara dopuštala je da se ona preseli unutar jedne od većih prostorija te da se tako dvosobni stan pretvori u trosobni.

Uska prostorija koja je prije bila kuhinja sada je blagovaonica, a u budućnosti je vlasnici namjeravaju pretvoriti u dječju, budući da se unutar novostvorene dnevne zone nalazi i stol za blagovanje.

Foto: Planete Deco

Pored dnevne zone i blagovaonice u stanu se nalazi i spavaća soba u kojoj je garderoba sakrivena ispod zavjesa, mala kupaonica s walk in tušem te ulazni prostor.

Foto: Planete Deco

Prostor je adaptacijom potpuno promijenio svoj izgled – pored novih podnih obloga, obnove zidova, dobio je novi namještaj kao i detalje, koji su ga modernizirali. Svijetlo zelena nijansa na sjedećoj garnituri, crne kuhinjske fronte, lusteri i detalji čine prostor vrlo šarmantnim.

 

Komentari