ORIGINALAN DOM: klasični četverosobni stan pretvoren u fenomenalan loft

Stan na posljednjem katu zgrade pretvoren je pravi industrijski loft. Za to je bilo potrebno srušiti nekoliko zidova i stvoriti otvoren prostor. Pogledajte rezultat!


Stan površine 100-injak kvadrata pretvoren je u otvoreni prostor sa samo jednom spavaćom sobom. Zvuči malo suludo na prvu, zar ne?

Jer, obično svi nastojimo unutar životnog prostora stvoriti nove prostorije i sadržaje, kako bismo zadovoljili potrebe svojih ukućana.

Foto: Brákara Studio

No, ovaj stan je postojeće prostorije, koje uključuju i dvije spavaće sobe te jednu gostinjsku spojio u open space s jednom spavaćom sobom. Novim vlasnicima dovoljna je bila jedna spavaća soba a jako im se svidjela ideja lofta te su je uz pomoć BRÁKARA STUDIJA proveli u djelo.

Foto: Brákara Studio

Adaptacija je bila kompletna i uključivala je rušenje zidova kao i promjenu rasporeda. Tako je na mjestu gdje su bili dnevni boravak i blagovaonica sada samo boravak, a blagovaonica je premještena u kuhinju koja se produžila u jedan dio spavaće sobe. Od glavne spavaće sobe i djela hodnika napravljena je garderoba, a gostinjska soba postala je spavaća soba.

Foto: Brákara Studio

Prostor izgleda vrlo originalno, čemu uvelike doprinosi i tuš kabina sa staklenim frontama koja je izložena pogledima i nalazi se k tome u  središtu stana. Do nje se nalazi toalet s ostatkom kupaonice.

Foto: Brákara Studio

Druga originalna atrakcija u stanu su zidovi od opeke – oni malo klasičniji i uobičajeniji koji su na zidu spavaće sobe, te oni drugi, od današnje opeke koja na prvu izgleda posve nedovršeno i kao da vapi za oblaganjem.

Foto: Brákara Studio

Vjerujemo da ćete uživati u razgledavanju ovoga stana koji obiluje detaljima i zanimljivim akcentima. I da ćete se odvažiti neke od ideja primijeniti u svome domu!

 

 

Komentari