NJEŽNO, ELEGANTNO I FUNKCIONALNO: moderan obiteljski stan s divnim pastelnim akcentima

Četverosobni stan u novogradnji, površine 100-injak kvadrata postao je elegantan, udoban i skladan dom za mladi par s djetetom i kućnim ljubimcem, psićem Asyom.

 


Stan u koji vas vodimo, divan je primjer moderne, praktične elegancije koja usto donosi i ugodu. Interijer površine oko 100 četvornih metara uredila je dizajnerica Anastasia Taratuta za vlasnike – bračni par, njihovu 12-godišnju kćer i kućnog ljubimca, psa Asyu.

Stan se sastoji od otvorenog dnevnog prostora s kuhinjom, boravkom i stolom za blagovanje, dvije spavaće i jedne gostinjske sobe te dvije kupaonice.

FOTO: ANDREJ SOROKIN; STAJLING: ANNA TARATUTA

Glavne želje vlasnika odnosile su se na funkcionalnost, što jednostavnije održavanje te uklapanja nekih komada namještaja iz starog stana, u kojem su prije živjeli. Također, htjeli su da u stanu bude i malo boja, i to pastelnih, koje neće izgledati napadno. To je bio pravi izazov za dizajnericu, kojoj je minimalizam ipak znatno bliži te voli svijetle neutralne tonove. No, unatoč tome, Anastasia Taratuta uspjela je ispuniti sve zahtjeve.

FOTO: ANDREJ SOROKIN; STAJLING: ANNA TARATUTA

Baza je svijetla, a pastelne nijanse su na akcentima. Jedini veći komad u pastelnoj ružičastoj je sofa. Ovakva diskretna shema boja, s bijelom, nijansama sive, ružičaste i plave te minimumom tekstura donosi profinjenost u prostor.

Na pod je postavljen hrastov parket i toniran uljem, a zidovi su obloženi mat bojom povećane otpornosti na habanje. U kuhinji, dnevnom boravku i dječjoj sobi za dekoraciju je korišten hrastov furnir, au spavaćoj sobi MDF u emajlu. Budući da je ostakljena površina prilično velika, na sve prozore ugrađene su električne karniše.

FOTO: ANDREJ SOROKIN; STAJLING: ANNA TARATUTA

Lijepa bijela kuhinja je rađena po mjeri prema dizajneričinom nacrtu. Ispod prozora postavljen je dodatni element, klupa za pohranu kućanskih aparata koja je ujedno i sjedalo jer je gornja ploha široka prozorska daska.

Kako dnevni boravak nije odviše velik, dizajnerica je dugo tražila sofu, i to neku malo veću, kutnu. Stoga je odabran model s nogama kako ne bi izgledao glomazno. Ostatak stvari u boravku, luster i komoda doneseni su iz prethodnog stana.

FOTO: ANDREJ SOROKIN; STAJLING: ANNA TARATUTA

Glavni naglasak u dječjoj sobi je na zidu, na tapetama s nježnim cvjetnim uzorkom, a mnogima će pažnju privući tapecirana obloga. Uz prozor su postavljeni radni stol i mekana sofa s prostorom za pohranu, rađeni po mjeri.

FOTO: ANDREJ SOROKIN; STAJLING: ANNA TARATUTA

 

Komentari