Šarmantno i originalno: pravi ženski stan za modernu damu

Dvosobni stan managerice Katerine nalazi se u Kijevu, u zgradi sagrađenoj nakon 2. svjetskog rata te je njegovo uređenje inspirirano jednim britanskim hotelom koji se vlasnici jako svidio te je odlučila neke elemente prenijeti i u svoj dom

 

 

Managerica Katerina i njezina dva četveronožna ljubimca, psi Basker i Dizzy Rose svoj su novi dom pronašli u zgradi staroj skoro 70 godina. No, prije useljenja, interijer je podvrgnut temeljitoj adaptaciji prema projektu dizajnerice Olhe Wood. Stan se nalazi u središtu Kijeva, u Ukrajini i vlasnici se svidio raspored no željela ga je učiniti posebnim mjestom.

Njezin zahtjev je bio da stan donese uređenjem atmosferu 9 Hotel Central, hotela u Bristolu koji joj se jako svidio. Upravo zbog toga s dijela zidova je skidan sloj po sloj kako bi se došlo do cigle koja je sjajno kombinirana s modernim bijelim namještajem i zidovima od gipsa također pobojanim u bijelo. Odabir namještaja, s upečatljivim komadima poput ružičastog otomana također je inspiriran hotelom, baš kao i otvoreni koncept stana prema kojem je spavaonica povezana s dnevnom zonom.

Druga prostorna osobitost ovoga prozračnog interijera jest zid od šperploče koji djelomično odvaja dnevnu zonu od privatne i na kojeg su nanizani sadržaji kupaonice – prostor više nalikuje hodniku u kojem se nadovezuju tuš, lavabo, košara za rublje….

 

 

 

Komentari