PRAKTIČNA ELEGANCIJA: svijetli obiteljski stan u kojem se mislilo na sve

Dizajnerica Maria Nichiporenko dizajnirala je prozračan, svijetao i udoban trosobni stan s površinom od gotovo 75 četvornih metara za bračni par s kćeri tinejdžericom.

 


Vodimo vas u prostrani trosobni stan od 75 četvornih metara. Nekoć je ova kvadratura bila standard za stanove s dvije spavaće sobe, no danas je ona smanjena pa se trosobni stanovi rade na površini od 50-ak četvornih metara.

Foto: Maksim Maksimov

Riječ o stanu starom nekoliko desetaka godina koji je doživio adaptaciju kako bi se interijer obnovio i učinio praktičnijim. Ulaz u kuhinju je pomaknut, zahvaljujući tome se i veliki funkcionalni ormar uklopio u hodnik. Velika kupaonica je podijeljena na dva dijela pa se tako dobio odvojen toalet u koji je smješten i vešeraj, skriven iza staklenih kliznih vrata.

Foto: Maksim Maksimov

Ostava koja je bila u hodniku sada je povezana s glavnom spavaćom sobom i pretvorena u garderobu. Iako mala, garderoba je sada svojevrsna niša u koju se može fizički ući.

Centralna prostorija u stanu je dnevni boravak koji je spojen s kuhinjom i lođom te pretvoren u open space, tako da ima više prostora te se u njemu može okupiti obitelj, ali i gosti. Kuhinjski prostor je maksimalno iskorišten te je u veliki ormar od poda do stropa stalo puno toga.

Foto: Maksim Maksimov

Iznad stola za blagovanje postavljeni su efektne visilice koje su jedan od glavnih stilskih akcenata u ovom prostoru. U dnevnom boravku nalaze se sofa i tv zid, a dozu topline i udobnosti dao je tepih s visokim florom. Zahvaljući spojenoj lođi, dnevni boravak proširen je za par kvadrata te je dobio i kutak za rad. Ovo je sada zgodno mjesto kada se vlasnici žele povući i raditi ili čitati.

Foto: Maksim Maksimov
Foto: Maksim Maksimov

Ostatak stana čini dječja soba koja je policama pregrađena na dvije zone: spavanje i učenje.  Budući da soba ima dovoljno kvadrata, jedan kutak iskorišten je za smještanje dvosjeda. Ovaj komad namještaja dobro dođe za odmor i druženje, ali i kao dodatni ležaj.

Foto: Maksim Maksimov

 

 

 

 

Komentari