Velika transformacija starinskog stana u moderan, svijetao i funkcionalan prostor

Nakon adaptacije koja je trajala četiri mjeseca od starog dvosobnog stana u blizini pariškog Montmaretrea stvoren je moderan i funkcionalan trosobni stan, koji osvaja svojom vedrinom i koloritom

 

 


Trosobni starinski stan površine 70 četvornih metra u blizini Montmartrea u Parizu podvrgnut je temeljitoj adaptaciji – posljednja se dogodila krajem 70-ih godina prošloga stoljeća.

Nakon četiri mjeseca interijer je u potpunosti obnovljen te oduševljava svojim jednostavnim i modernim stilom uređenja u kojem pastelne i ostale boje stvaraju vedar i lepršav kolorit.

Foto: Olivier Hallot

Za novi, modernizirani izgled stana zaslužna je dizajnerica Vanessa Faivre koja je u uređenju slijedila i zahtjeve novih vlasnika. A oni su se uglavnom odnosili na želju da prostor ima više svjetla i da izgleda vedrije.

Tako su klasični, glomazni komadi namještaja, teške tapete i tepisi te neatraktivni detalji zamijenjeni modernim komadima namještaja mahom rađenima po mjeri, svijetlim bojama te pastelnim akcentima.

Foto: Vanessa Faivre

U adaptaciji su učinjene i neke prostorne preinake – kuhinja se preselila u veliki dnevni boravak unutar kojega se nalazila i blagovaonica, odijeljena djelomično zidom u obliku luka.

Tako se uspjela dobiti još jedna soba koju su vlasnici pretvorili u radni prostor.  Dnevni boravak bio je dovoljno velik da primi kuhinju i da u potpunosti ima sve sadržaje koje treba imati dnevna zona.

Dnevna zona postala je još povezanija micanjem neatraktivnog luka koji je nekad dijelio boravak od blagovaonice.

Foto: Olivier Hallot

Ostatak stana čine, pored radne sobe, i spavaća soba te mala garderoba i kupaonica, gostinjski toalet i veliki hodnik u kojem su smješteni i ormari te police kako bi se što bolje iskoristio prostor.

Foto: Olivier Hallot

 

 

 

 

Komentari