40 kvadrata za mladi par: jednostavan i životan interijer za dvoje

Mali stan od svega 40 kvadrata osmišljen je tako da zadovoljava želje i potrebe vlasnika kojima je ovo prvi zajednički dom. Zato je dnevni boravak podijeljen u dvije cjeline kako bi se dobio spavaći dio.

 


Vlasnici ovog stana od 40 četvornih metara mladi je par i ovo je njihov prvi zajednički dom. Sanjali su o ugodnom, vedrom domu, ali nisu točno znali kako sve ideje sprovesti u djelo pa su angažirali dizajnericu Victoriju Selinu koja je nastojala odgovoriti na njihove zahtjeve i želje.

Foto: Julija Sova

Dizajnerica je nastojala ispuniti interijer elementima i detaljima koji će izraziti i osobnost vlasnika, pa je u njemu puno sitnica, umjetničkih slika i fotografija s putovanja.

Foto: Julija Sova

Kako je bila riječ o jednosobnom stanu, u kojem je pored kuhinje, hodnika i kupaonice postojala jedna centralna prostorija, cilj je bio osmisliti i odvojen kutak za spavanje.

Zato je dnevni boravak podijeljen na dvije cjeline, te odvojen staklenom pregradom. Kroz nju dopire prirodno svjetlo u dnevni boravak.

Foto: Julija Sova

Kako bi spavaći prostor bio intimniji, pregrada je presvučena debelim zavjesama u skladu sa zidovima.

Foto: Julija Sova

U dnevnoj sobi je i televizor no dizajnerica je željela da se on previše ne ističe pa je iza njega objesila slike. Sva djela koja su ukrašavala interijer naslikala je umjetnica Katja Lisich. Dio zida iskorišten je i za mali radni kutak sa ostakljenom zidnom policom za knjige.

Foto: Julija Sova

Blagovaonica, iz koje se izlazi na lođu je smještena unutar male kuhinje te je pored okrugog stola i stolica dodana mala šarmantna tapecirana klupa pepito uzorka čime se stvorila atmosfera malih pariških kavana.

Foto: Julija Sova

Dojam upotpunjuju crni elementi u vidu velikog zidnog sata i viseće figure žene koja se njiše na karniši.

Foto: Julija Sova

Foto: Julija Sova
Komentari