STAN S KARAKTEROM: predivan interijer inspiriran loftovima i industrijskim dizajnom

Iza uređenja ovog živopisnog i nekonvencionalnog interijera stoji Latre Design. Nakon temeljite adaptacije, promijenio se do neprepoznatljivosti! Zavirite unutra!

 


Trosoban stan u koji vas vodimo nalazi se u stambenoj kući u Varšavi. Interijer je zahtijevao temeljitu obnovu koju je osmislila Ewelina Latra iz studija Latre Design. A budući da je investitor imao odvažnost a istovremeno voli izazove i neobična rješenja, stan je uređen s dušom i ima karakter. To je također naglašeno vintage namještajem i dodacima.

Foto: Bernadetta Kuczynska

Adaptacija bila je doista opsežna – dio zidova je srušen te je promijenjen prvotni raspored kako bi se dobio novi, funkcionalniji. Na većini zidova u dnevnom boravku, velikoj spavaćoj sobi i hodniku otkrivena je stara cigla koja je postala najljepši ukras ovog ugodnog i jedinstvenog interijera.

Foto: Bernadetta Kuczynska

Nakon ovih promjena, dobar dio površine stana obložen je impresivnim drvenim podom s vidljivim kvrgama. Za izgled u loft industrijskom stilu najviše su zaslužne električne instalacije izvučene vani – crni kablovi, nadžbukni prekidači i utičnice.

Zahvaljujući tome, kao i cigli. stan ima industrijski karakter koji je utopljen vješto odabranim tkaninama i namještajem.


Foto: Bernadetta Kuczynska

Otvorena kuhinja sada je nakon adaptacije spojena s dnevnim boravkom, a obje su zone odvojene zanimljivo dizajniranim poluotokom. Sa strane prostora za sjedenje poluotok služi kao polica za dekoracije – u tu svrhu ovdje su postavljene crne loft police.

Foto: Bernadetta Kuczynska

Kuhinjski elementi u donjem redu su u boji drveta, a gornji ormarići opremljeni su frontama koje imitiraju uzorak betona. Sličan uzorak nalazi se i na kuhinjskoj ploči. Zahvaljujući tome, kuhinja očarava atmosferom potkrovlja!

Foto: Bernadetta Kuczynska

Mali, udoban dnevni boravak povezan je s kuhinjom. Ovdje pažnju privlači narančasta sofa, a prije svega stara cigla koja je pažljivo razotkrivena, očišćena i sanirana te – izložena pogledima. Na pozadini od cigle sjajno izgledaju crno-bijele fotografije, posteri i živahne zelene sobne biljke kojih ovdje ima u izobilju.

Foto: Bernadetta Kuczynska

Cigle se nalaze na zidu spavaće sobe. Pastelne nijanse savršeno se slažu s prirodnom bojom cigle, svijetlog drva, potkrovne rasvjete i vintage dodataka.

Foto: Bernadetta Kuczynska
Komentari