Moderan stan sa starinskim štihom: prostran dom za peteročlanu obitelji

Peteročlana obitelj uselila je nedavno u svoj novi dom iza čijeg uređenja stoji studio Ida Design Mates. Želja im je bila imati dom u kojem prevladavaju svijetli tonovi i duh klasike, ali na moderan način.

 


Vlasnici četverosobnog stana obratili su se studiju Ida Design Mates kako bi imali dom u kojem će uređenje biti dobro osmišljeno, a prostor funkcionalan, vedar i na tragu klasike.

Sviđala im se ideja prostranih starinskih stanova, s bijelim zidovima i velikim prozorima, parketima i vintage namještajem, a svoje su želje prenijeli dizajnerici Aishi Adilshiyevoj.

Foto: Damir Otegen

Dizajn četverosobnog stana započeo je s elementom za sjedenje jer je vlasnica netom nakon kupovine doma nabavila i ovaj nebesko plavu garnituru jer joj se jako svidio. Sjedeća garnitura je postavila shemu boja za cijeli interijer. Iznad garniture je elegantni kristalni luster koji podsjeća na paučinu.

Foto: Damir Otegen

Još jedan važan element u uređenju dnevne sobe je velika polica za knjige: vlasnici imaju troje djece a i sami puno čitaju te pored svoje, imaju i veliku zbirku dječje beletristike. Kako bih istaknula stara vintage vitrina, smještena je u posebno izrađenu nišu s bijelim stupovima. Dojam pojačavaju masivne ukrasne lajsne na spoju zidova i stropa.

Foto: Damir Otegen

Pored velikog dnevnog prostora, koji je otvorenog koncepta, u stanu se nalaze tri spavaće sobe – roditeljska i dvije dječje te kupaonica, hodnik i gostinjski toalet.

Foto: Damir Otegen

Gotovo svaki od predmeta u ovom interijeru ima svoju povijest – nabavljani su na sajmovima antikviteta i buvljacima poput ogledala u hodniku ili starih stolica koji su restaurirani.

Foto: Damir Otegen

Stan je prepun vintage detalja i to mu daje poseban šarm i duh klasike, a istovremeno je potpuno funkcionalan, moderan i odgovara suvremenom načinu života.

Foto: Damir Otegen

 

Komentari