PRIJE I POSLIJE: studentski stančić od svega 17 kvadrata

Rađen za studenta koji dolazi na školovanje u Pariz, ovaj je stan izvrsna inspiracija za sve koji imaju male stanove ili namjeravaju urediti mini apartmane za najam.

 


Složit ćete se s nama da površina od 17 kvadrata dostaje jedva za jednu prostoriju poput dnevnog boravka ili spavaće, a ne stan. No, ako imamo u vidu da je ovo studentski stan, onda mala površina postaje prihvatljivija. Naročito kada uzmemo u obzir da studenti često žive u domovima u kojima dijele sobu s cimerom.

 

Foto: Stanislas Gros

Ovaj stan od 17 kvadrata u Parizu izvrsna je inspiracija za sve male stanove te apartmane za turistički najam. Ima sve potrebno za odmor, a uređenje i atraktivna pozicija su mu dodatni aduti.Za ovakav izgled pobrinula se dizajnerica Bérénice Fallot. Njezin zadatak nije bio nimalo lak jer se radilo o derutnom stanu nepravilnog tlocrta u kojem je sve trebalo obnoviti i napraviti bolji raspored.

Foto: Bérénice Fallot; Stanislas Gros

Dizajnerica je maksimalno optimizirala prostor i učinila ga znatno ugodnijim za život, poigravajući se s mekoćom kadulje zelene, bijele i drveta.

Foto: Bérénice Fallot; Stanislas Gros

Raspored je ponešto izmijenjen – prostori su se malo pomaknuli pa je tako kuhinja otvorena i povezana s prvom prostorijom te je ušla oko metar u njezin prostor.

Kuhinjski elementi su prebačeni na drugi zid, a kabina za tuširanje sada je djelomično obložena staklom. Prije je to bio zatvoreni, mračni prostor u kojem nije bilo prirodnog svjetla.

Foto: Bérénice Fallot; Stanislas Gros

 


Dnevni prostor ujedno je i spavaći – razvlačenjem sofa postaje ležaj. Preko puta sofe je radni prostor na koji se nastavlja niz sve do kabine za tuširanje – klupa koja je ujedno i prostor za skladištenje te kuhinjski elementi s kuhalom i sudoperom.

Foto: Bérénice Fallot; Stanislas Gros

Na dnu stana je toalet koji je maksimalno iskorišten, kao uostalom i ostatak stana, kako bi se dobilo dovoljno prostora za sve potrebne sadržaje.

Foto: Stanislas Gross
Komentari