Zvijezda serije Emily in Paris ima novi dom: ovakav stil vjerojatno ne biste očekivali

Serija Emily u Parizu krenula je s emitiranjem treće sezone. Čim se pojavila na malim ekranima ostvarila je kultni status i stekla obožavatelje diljem svijeta. Glumica Lily Collins postala je planetarno popularna i obožavatelje je zanimalo apsolutno sve o njoj – od odnosa s poznatim tatom, glazbenikom Philom Collinsom, do toga gdje živi. Nama je, naravno, zanimljivo upravo to.

 


Prošle godine Lily Collins je preselila u Pasadenu gdje je kupila kuću od kolegice Kristen Wiig. Riječ je o objektu izgrađenom 1947. koji su dizajnirali otac i sin Nomland za utjecajni Case Study Houses program koji je trajao od 1945. do 1962.  Riječ je o natjecanju za projektiranje pristupačnih i modernih kuća čiji je dizajn izuzetno cijenjen.

Program je sponzorirao Arts and Architecture Magazine i ova je bila jedina takva u Pasadeni.

FOTO: SHAWN BISHOP/harpersbazaar.com.au

Glavni prostor razdvojen na dvije razine uključuje tri spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama, a uz nju se nalazi i manja gostinjska kuća s jednom spavaćom sobom i kupaonicom.

Ova jednokatnica ima otvoreni tlocrt, a prilikom uređenja od materijala je najviše korištena kombinacija stakla, drveta i betona. Izvorno su zidovi bili obloženi drvom, no kuća ipak ima par modernijih obilježja pa su oni danas bijeli.

FOTO: SHAWN BISHOP/harpersbazaar.com.au

Specifičnost ovog prostora su pomične staklene stijene zahvaljujućima kojima je kuća puna prirodne svijetlosti. Samostojeći kamin od opeke vizualno razdvaja dnevni boravak od blagovaonice. Moderna kuhinja napravljena je u nijansi izbjeljenog drva s naglašenim rubovima od nehrđajućeg čelika i pogledom na uređeno dvorište i zelenilo.

FOTO: SHAWN BISHOP/harpersbazaar.com.au

Kuća ima izlazak na dvorište i ono bez čega niti jedna nekretnina u Kaliforniji skoro da ne postojii – bazen i spa, a upravo zahvaljujući „zidovima od stakla “ stvorena je sinergija interijera i eksterijera.

FOTO: SHAWN BISHOP/harpersbazaar.com.au
Komentari