Sjajna rješenja koja štede prostor u maloj preslatkoj garsonijeri u prizemlju

Moderan mali interijer od 32 četvorna metra za mladu djevojku izvrstan je primjer kako se dobro može iskoristiti prostor te koju uštedu stvara multifunkcionalni i sklopivi namještaj, a da se pritom ne naruši estetika

 

 

Garsonijera koju vam ovaj puta predstavljamo nalazi se u Švedskoj, u staroj zgradi u prizemlju i dom je mlade djevojke koja voli skandinavski dizajn, boje i biljke. Sve to vješto je sama vlasnica kombinirala u svome domu od svega 32 četvorna metra i stvorila od njega ugodan, lepršav i prozračan prostor koji odiše mladenačkom atmosferom. Iako skromne kvadrature, stan je oličenje dobro iskorištenog prostora i dobrog ukusa te sjajno odabranih komada namještaja, temeljnih boja i akcenata kao i detalja.

Stan se, kao što i “priliči” garsonijeri sastoji od jedne velike prostorije unutar koje je smješten ulazni prostor, kuhinja, a u produžetku je blagovanje, dnevni boravaka i kutak za spavanje. Prostor za blagovanje ujedno je i radni kutak, a zid iza njega vješto je upotrijebljen kao mjesto za police u koje su smješteni registratori te metalni rešetkasti pano koji služi kao platforma na koju se mogu objesiti sklopive ljestve, bilje i uredske sitnice, knjige… Drugi kuhinjski zid iskorišten je za ormare, ali i kao “vješalica” za sklopive stolce za blagovanje.

 

Foto: Alvhem/Planete Deco

 

I prostor za spavanje maksimalno je iskorišten: krevet je podignut na podest ispod koje se nalaze ladice i ormarići za skladištenje, a iznad kreveta je dodatni prostor za skladištenje te otvorene police za knjige, zelenilo te dekorativne detalje. Dodatni adut ovog prekrasno koncipiranog i uređenog stana jest terasa na koju se nastavlja travnjak. I više nego pristojna kvadratura terase od 13 četvornih metara omogućila je da na njoj, osim bilja nađu i stol, stolice te klupa tako da terasa funkcionira kao produžetak dnevnog boravka.

 

 

 

Izvor: Planete Deco

Komentari