Moderna kuća u kojoj glavnu riječ vodi prekrasno svijetlo drvo, pa čak i na pročelju

Vlasnici ove drvene kuće u Kaliforniji obratili su se arhitektu Brettu Farrowu jer im se svidio njegov drugi projekt u susjedstvu. Potražili su arhitekta i nastala je prekrasna moderna kuća koja iznad svega voli – drvo!

 


Vlasnici ove kuće odavno su se željeli nastaniti u malom primorskom gradiću Encinitasu u Kaliforniji. Kad su došli kupiti parcelu u njemu, ugledali su lijepu kuću u istoj ulici, iznutra i izvana obrubljenu prekrasnnim drvetom cedra. Kuća im se odmah svidjela te su shvatili da sličnu žele i za sebe. Nakon kratke potrage, kontaktirali su arhitekta Bretta Farrowa i odlučili mu povjeriti projektiranje svoje buduće obiteljske kuće.

Novostvoreni dom doista plijeni pažnju već svojim vanjskim izgledom. Njegova spektakularna fasada s terasom okrenutom prema naprijed ističe se među okolnim kućama, no put do njezine jedinstvenosti nije bio baš jednostavan.

 

FOTO: PIXER PROS

Mjesto na kojem se nalazi bilo je složene konfiguracije – arhitekt se morao jako pomučiti kako bi se nosio sa svim usponima i padovima tla i razlikama u reljefu. Čini se da se kuća “spušta” niz mjesto prema oceanu. Njen prvi kat je “utopljen” u odnosu na razinu garaže i komunalni dio – tu su smješteni glavni stambeni prostori. Raspored uključuje nekoliko naizgled složenih sustava hodnika.

FOTO: PIXER PROS

Unutarnji prostor je uređen u modernom stilu s puno prirodnog drva, i to u svijetlim nijansama. Osim cedrovine koja se toliko svidjela vlasnicima kuće, u dekoraciju su uključene i ploče od svijetlog hrasta. Njegove smirujuće nijanse i tekstura savršeno nadopunjuju bijele zidove i lagani pleteni namještaj, podsjećajući na život na plaži i blizinu oceana.

 

FOTO: PIXER PROS
Komentari