PUNO SVJETLA, ZELENILA I PREKRASAN POGLED: obiteljski stan krije mnoštvo sjajnih aduta

Obiteljski stan od 100 četvornih metara plijeni pažnju zbog skladnog uređenja, obilja svjetlosti i bilja kojim je najviše ispunjen dnevni prostor. Tu je i senzacionalan pogled na jezero, okolna brda i zelenilo!

 

 

 


Peterosobni stan od 100 četvornih metara ima niz sjajnih aduta. Tu je prije svega dobar i funkcionalan raspored u kojem je iskorišten svaki centimetar prostora.

Ulaskom u stan pogled se otvara na dnevnu zonu otvorenog koncepta koja vodi na veliku terasu te roditeljsku spavaću sobu, a s druge strane stana je uski hodnik koji vodi u tri male dječje sobe, zatim kupaonicu i gostinjski toalet koji ima tuš.


Stan je izvrstan primjer kako se unutar 100 četvornih metara mogu stvoriti četiri spavaonice te dnevni prostor. Tajna je spavaćim sobama male površine (dječje po 6 i 8 kvadrata te roditeljska od 12 kvadrata) kao i kompaktnoj kupaonici i dnevnoj zoni.

Foto: Alvhem

 

Osim dobrog rasporeda tu je i dojam prozračnosti i lakoće koji je postignut odabirom neutralnih svijetlih tonova (prije svega bijele), namještaja jednostavnog dizajna i minimalnog broja detalja, te obilje zelenila koje je usto osvježilo prostor bez da on izgleda prenatrpano.

Foto: Alvhem

Glavni adut u dnevnom boravku, pored zelenila, je i velika terasa koja se prostire duž cijele te strane stana. Veliki otvori donose obilje svjetlosti ali nude i veličanstven pogled na okoliš – jezero, drveće i brjegove.

Foto: Alvhem

Velika količina prirodne svjetlosti omogućila je da bilje uspijeva, ali i da prostor izgleda toplije i prostranije. Bilje je prisutno i dječjim sobama, dok je u glavnoj, roditeljskoj sobi glavnu ulogu preuzela pampas trava.

Vrlo inspirativan prostor, zar ne?

 

 

 

Komentari