ŠARM U 40 KVADRATA: jednosobni stan s odvojenim prostorom za spavanje

Moderni stan od svega 40 četvornih metara ima samo jednu prostoriju u kojoj se nalaze dvije zone: socijalna s boravkom i kuhinjom te privatna za odmor. Pogledajte kako je organiziran prostor te gdje se smjestio kutak za spavanje

 


Jednosobni stan od 40 četvornih metara postao je nakon adaptacije open space. Prijašnje tlocrtno stanje odvajalo je kuhinju i dnevni boravak zidom, a sada su te dvije prostorije spojene u jednu kako bi se prostor otvorio. Isto tako, stan je povezivanjem dobio više svjetla te se sada čini većim nego što jest.


Upravo zbog toga, iako centralni prostor nije mali, vlasnici su odlučili ne zatvarati staklenom stijenom ili nekom drugom pregradom spavaći prostor, nego ga, prema potrebi, odvojiti zavjesama. Ovim vrlo jednostavnim i povoljnim rješenjem spavaći dio je dobio potrebnu privatnost.

Foto: Husman Hagberg

Vlasnici su stan uredili u skandinavskom stilu, ali kako su imali na raspolaganju ograničen budžet, kupaonica je ostala u zatečenom stanju, kao i kuhinja.

Foto: Husman Hagberg

Prevladavaju neutralne svijetle nijanse bijela i bež, s akcentima u crnoj i tamno crvenoj boji. Ovaj spoj, kao i prirodno drvo od kojeg je kuhinja te podovi dali su stanu ugodu i toplinu.

Foto: Husman Hagberg

Skladišni prostor organiziran je u hodniku te maloj sobici od 3 četvorna metra koja se nalazi odmah do ulaznih vrata.

Foto: Husman Hagberg
Komentari