DVOSOBNI STANČIĆ: 43 kvadrata u kojima vlada minimalizam s profinjenim elementima klasike

Dizajnerica Julija Guseva stvorila je pročišćen i elegantan interijer koji je usto vrlo ugodan, ispunjen toplim bojama i detaljima s mjedenom površinom. Uživajte u ovom divnom malom stanu!

 


Vodimo vas u stan površine 43 četvorna metra u kojem se nalaze mali hodnik, kupaonica te dvije prostorije – dnevna s kuhinjom i blagovaonicom te spavaća.

Vlasnica stana je mlada poslovna žena, koja je željela stvoriti ugodan prostor u kojem bi mogla provoditi vrijeme s prijateljima i opuštati se nakon posla. Među glavnim zahtjevima koje je stavila pred dizajnericu Juliju Gusevu bio je veliki krevet u spvaćoj sobi i dovoljno prostora za odlaganje stvari. Drugi zahtjev je bio pomno osmišljena kupaonica jer vlasnica tamo provodi dosta vremena.

Što se tiče stila, želja vlasnice je bila elegancija, ali na moderan način, bez previše boja, uzoraka i detalja. Stoga bi se izgled stana, s obzirom na kombinaciju korištenih materijala i komada namještaja, mogao okakaterizirati kao minimalizam s elementima klasike.

FOTO: MIHAIL ČEKALOV; STAJLING: EKATERINA NAUMOVA

Ravne, akcentne crne linije stvorene profilom sjene na podu, cijevi na zavjesama i nosačima kuhinjskog otoka, čvrsti ravni zidovi i decentno primjetni prednji dijelovi ormara u spavaćoj sobi i hodniku – sve je to stroga minimalistička baza. Istodobno, klasični detalji – voluminozni zidni paneli, zlatni i mjedeni akcenti – daju interijeru lakoću, profinjenost i šarm.

Kako se iz dnevne prostorije nudi pogled na rijeku, dizajnerica je prostor potpuno usmjerila na eksterijer. Kuhinjski otok okrenut je prema panoramskom prozoru kako bi se domaćica mogla diviti krajoliku dok objeduje. Visoki prednji dio kuhinje ugrađen je u nišu tako da vizualno ne zatrpava prostor. Uz prozor je smješten dvosjed, a iza njega se napravila niša za knjige.

FOTO: MIHAIL ČEKALOV; STAJLING: EKATERINA NAUMOVA

Spavaća soba ima prostrani ugradbeni ormar i, naravno, veliki bračni krevet. Dizajnerica je dugo birala zidnu dekoraciju za spavaću sobu jer je htjela nešto vedro, ali u isto vrijeme ne previše upadljivo. Na kraju se odlučila za kombinaciju dekorativnog bojanja i drvenih panela, kakvi postoje i u dnenvom boravku, što je stvorilo poveznicu.

FOTO: MIHAIL ČEKALOV; STAJLING: EKATERINA NAUMOVA

Kupaonica ima nešto raskošniji i upečatljiviji izgled. Zid kraj umivaonika ukrašen je geometrijskim pločicama sa zlatnim detaljima, a njegov sjaj je naglašen osvjetljenjem ogledala. Kako bi se maksimalno oslobodio prostor, perilica i sušilica su skrivene u ormaru u hodniku.

Komentari