STAN S KARAKTEROM: detalji iz prošlosti stvorili su jedinstven životni prostor

Prekrasna starinska zgrada u Göteborgu, građena daleke 1818. skriva prekrasne životne prostore, a mi vas vodimo u jedan koji se nalazi na posljednjoj etaži! 

 


Stara i dobro očuvana zgrada u kojoj se nalazi ovaj stan nalazi se u živahnoj četvrti Göteborga i ima prekrasnu uličnu fasadu, također pažljivo očuvanu.

Stan površine 70 četvornih metara, osim činjenice da se nalazi u zgradi staroj preko 200 godina, odlikuje i mirna lokacija, orjentiranost na dvorište te sunčani balkon. Stan je nedavno renoviran, a njegov promijenjeni izgled možete vidjeti u nastavku.

Foto: Stadshem

Vlasnici su željeli da njihov novi životni prostor odražava njihov karakter i interese. Prije svega, to se ogleda u samom odabiru lokacije, kao i stare zgrade. Zatim u samom konceptu prostora koji je sve samo ne klasičan. Interijer se nalazi u jednoj jedinoj prostoriji čiji je jedan kutak odvojen staklenom pregradom i pretvoren u spavaću sobu.

Foto: Stadshem

U otvorenom prostoru nalazi se ulazni prostor s ugradbenim ormarima, dnevni boravak i kuhinja s blagovaonskim stolom te radni kutak s bibliotekom i garderoba koja se nalazi skrivena iza zavjese.

Foto: Stadshem

Open konceptu posebnost daje stup koji odvaja zonu dnevnog boravka i kuhinje, zatim drvene grede pobojane u bijelo kao i brojne dekoracije te pomno birani komadi namještaja, od kojih su neki dizajnerski. Sve to prostoru daje poseban karakter te jedinstvenu vintage atmosferu i eleganciju.

 

Foto: Stadshem

 

 

 

 

Komentari