Prvi stan mlade obitelji: veseo i lepršav interijer od 45 četvornih metara

Tročlana obitelj prije useljenja u svoj prvi stan angažirala je dizajnerski studio Zukkini kako bi prilagodila prostor svojim potrebama. Prije svega njihov zahtjev prema dizajnerima bio je stvaranje zasebne spavaće sobe

 

Interijer od 45 četvornih metara nalazi se u Moskvi u zgradi staroj preko 60 godina, tako da je tlocrtni raspored prilično neprilagođen današnjim standardima u stanovanju. Stan se sastoji od jedne prostorije, te su ga novi vlasnici, mlada obitelj s djetetom, poželjeli podijeliti na dvije zone – socijalnu i privatnu. To je bio njihov jedini uvjet – da se stvori zasebna spavaća soba te da se dnevni boravak u sklopu dnevne zone može odvojiti u slučaju da njihova obitelj ili gosti prespavaju kod njih.

Dizajnerski studio Zukkini riješio je njihov zahtjev tako da je na mjesto kuhinje stavio spavaću sobu koja sada ima izlaz na balkon i koji je zatvoren i preuređen u radnu sobu. Kuhinja je pozicionirana u novostvorenoj dnevnoj zoni, a boravak se odvojio staklenim vratima. Kuhinja zbog stakla dobiva dovoljno prirodne svjetlosti, a po potrebi se ova dva prostora mogu odvojiti.

U ostatku stana nalazi se kupaonica te hodnik s ugradbenim ormarom i kutkom za kućnog ljubimca, mačku. Stan je uređen jednostavno, moderno i mladalački u neutralnim svijetlim nijansama i akcentima u vedrim žutim i tirkiznim tonovima.

Komentari